Sosyal Medya

Dünya

İsrail'den, Filistinlileri 'boykot kalkanı' yapma planı

İsrail, kendisine yönelik yapılan boykot çağrılarından çekindiği ve boykotu kırmak istediği için bazı Filistinlilere çalışma izni verme kararı aldı



Ä°srail yönetiminin, Batı Åžeria'da yaÅŸayan Filistinlilerin, Ä°srail'e giriÅŸini ve çalışmasını kolaylaÅŸtıracak bir takım kararlar aldığı bildirildi.

Ä°srail devlet radyosunun haberinde, "Ä°srail Sivil Ä°daresi Batı Åžeria'da ikamet eden Filistinlilere bugün itibarıyla bazı kolaylıklar saÄŸlama yönünde karar aldı. Bu kolaylıklar kapsamında 55 yaÅŸ üstü erkek ve 50 yaÅŸ üstü kadınlara izin kağıdı olmaksızın Ä°srail'e giriÅŸ izni verilecek. Kolaylıklardan biri de 22 yaşını aÅŸmış çalışan evli çiftlere de Ä°srail'de çalışma izni verilecek" denildi.

KARARLAR Ä°SRAÄ°L MALLARINA BOYKOTU KIRMAYI HEDEFLÄ°YOR

Hamas milletvekillerinden Meryem Salih ise konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu kararın Gazze saldırısının ardından baÅŸlayan boykot kampanyasının etkisini hissettirmesi sebebiyle alındığını savundu.

Ä°srail ekonomisinin boykottan olumsuz etkilendiÄŸine deÄŸinen Salih "Ä°srail, Batı Åžeria'daki boykotun etkisini hissetti. Bu kararlarla Ä°srail mallarına yönelik giderek artan boykotu kırmak hedefleniyor" dedi.

Ä°srail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye yönelik baÅŸlattığı saldırılar sonrasında Batı Åžeria'daki iÅŸ yerleri Ä°srail ürünlerine yönelik boykot kampanyaları baÅŸlatmıştı.

AMAÇ BATI ÅžERÄ°A'DAKÄ° GERGÄ°NLİĞİ HAFÄ°FLETMEK

Filistinli "İsrail uzmanı" Celal Remmane ise İsrail'in bu adımının iki bağlamda ele alınabileceğini ifade etti.

"Birincisi, Batı Åžeria'da yaÅŸanan gerginliÄŸi yatıştırmak ve Ä°srail yönetiminin 2015 yılında meydana gelebilecek kendilerine yönelik eylemlerin önünü almak" diyen Remmane ikinci olarak da "Ä°srail'in kendi ekonomisini güçlendirmeyi ve yeni ufuklar açmayı hedeflediÄŸini" söylemenin mümkün olduÄŸunu dile getirdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.