Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerkük'te toplu mezar bulundu

Irak'ta, IŞİD'e karşı operasyonların devam ettiği Kerkük'ün güneyindeki Beşir bölgesinde bir toplu mezar bulundu. Yapılan incelemelere göre toplu mezardaki kemikler IŞİD mensupları tarafından öldürülen Türkmenlere ait.



Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, üç gün önce PeÅŸmerge güçleri ve Åžii gönüllü milislerden oluÅŸan 'Halk Toplulukları'nın' Türkmen köyü BeÅŸir'i kurtarmak için baÅŸlattığı operasyon devam ediyor. Güvenlik güçleri, etraftaki keskin niÅŸancılar, yollara ve evlere döÅŸenen mayınlar ile kurulan tuzaklar sebebiyle yavaÅŸ ilerlerken BeÅŸir bölgesinde bir toplu mezar tespit edildi.

Anadolu Ajansı'na konuÅŸan Bedir Tugayları bölge sorumlusu Yılmaz Neccar, iÅŸ makinelerinin yeni yol açmak için çalışma yaptığı sırada insan kemiklerine rastlandığını kaydetti. Neccar, "Toplu mezar, Halk Toplulukları güçlerinin bölgeyi kontrol etmesi sırasında bulundu. Önce mayın ve bombalı tuzak olabileceÄŸi düÅŸüncesiyle dokunulmadı. Ancak gerekli tedbirler alındıktan sonra kazı yapılan bölgede, 16 kiÅŸinin cesedi çıkarıldı" dedi.

'Cesetler IŞİD'in öldürdüÄŸü Türkmenlere ait'

Yapılan incemeler sonucunda toplu mezardan çıkartılan kemiklerin kimlere ait olduÄŸunun büyük oranda tespit edildiÄŸini belirten Neccar ÅŸunları söyledi:

"Ä°nfaz edilen insanların elbiseleri ve üzerilerinden çıkan kimliklerden kim oldukları anlaşıldı. Bunlar, geçen yıl AÄŸustos ayında BeÅŸir'e yönelik kurtarma operasyonu düzenleyen Tuzhurmatu, Tazehurmatu ve BeÅŸir'den Halk Toplulukları'na gönüllü olarak katılan Türkmenlerdir. O zaman operasyon baÅŸarısız olmuÅŸ, bu kiÅŸiler DAEÅž (IŞİD) militanlarının eline düÅŸmüÅŸ ve daha sonra infaz edilmiÅŸlerdi."

BeÅŸir operasyonuna da deÄŸinen Neccar, güvenlik güçlerinin yerleÅŸim birimine 2 kilometre uzaklıktaki mevzilerden IŞİD üyeleriyle çatışmaya devam ettiklerini aktardı.

Neccar, ilerlemeyi durdurduklarını dile getirerek, "Tikrit tarafındaki Fetha nahiyesindeki Irak ordu birliklerinin, Riyad nahiyesine ve daha sonra Hemrin DaÄŸları ve ReÅŸad'a geçmesini bekliyoruz. Destek gelmesi halinde BeÅŸir'e büyük bir taarruz baÅŸlatacak ve önümüzdeki 24 saat içinde kontrol altına alacağız" diye konuÅŸtu.

PeÅŸmerge güçleri ve Åžii milisler, 12 Mart'ta, BeÅŸir'e yönelik operasyon baÅŸlatmıştı. Güvenlik güçleri Türkmen köyü BeÅŸir'i kuÅŸatma altında tutuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.