Sosyal Medya

Güncel

Bugün sivil toplum kuruluşları Suriye için yürüyor

15 Mart 2011'de başlayan Suriye Devrimi dördüncü yılını doldurdu. Dört yıldır görmezden gelinen devrim için sivil toplum kuruluşları bugün meydana iniyor.



Ä°çerisinde Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı'nın da bulunduÄŸu pek çok sivil toplum kuruluÅŸu tarafından desteklenen bir organizasyonla, bugün saat 14:00'te Fatih Camii'nden Saraçhane'ye bir yürüyüÅŸ düzenlenecek. Dördüncü yılına giren Suriye Devrimi ve Suriye halkıyla dayanışma yürüyüÅŸüne Türkiye'de bulunan Mısırlı, Suriyeli ve Filistinli öÄŸrencilerin de katılacağı öÄŸrenildi.

15 Mart 2011'de baÅŸlayan Suriye Devrimi sonrası ülkenin dört bir yanında BAAS rejimine karşı bir ayaklanma baÅŸlamış ve ayaklanma, rejimin silahlı müdahalesi sonrası silahlı direniÅŸe dönüÅŸmüÅŸtü. 2012 yılının baÅŸlarından beri rejim ve devrimciler arasındaki çatışmalar sürüyor. Devrimin başından bu yana Suriye'de en az 150.000 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belgelenirken 100.000 civarında Suriyeli de gözaltında ya da hapishanelerde kayboldu. Bir buçuk milyondan fazla insan komÅŸu ülkelere sığındı ve beÅŸ milyondan fazla insandan Suriye içerisindeki evini kaybederek baÅŸka bir bölgeye göç etmek zorunda kaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.