Sosyal Medya

Güncel

Öcalan'ın Nevruz mesajı HDP heyetinde

PKK lideri Öcalan’ın 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak mesajı, İmralı Adası’ndan dönen HDP heyetine teslim edildi. Ancak mesajın görüntülü mü yoksa yazılı mı olduğu konusunda bilgi verilmedi.



Ä°mralı Adası’ndan dönen HDP heyeti adına açıklamalarda bulunan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da okunacak mesajının kendilerine teslim edildiÄŸini söyledi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre yaptıkları görüÅŸmeyle ilgili Med Nuçe televizyonundaki bir programa katılan Önder, "Öcalan’ın Newroz mesajının ayrıntısına iliÅŸkin bir ÅŸey söyleyemeyeceÄŸim, ancak mesaj teorik, pratik, olgusal anlamda barışa giden yol için yeni bir perspektif sunacak" dedi. Önder mesajın görüntülü mü yoksa yazılı mı olduÄŸu konusunda bilgi vermedi. 

'Önemle yaklaşılmalı'

Öcalan’ın 28 Åžubat’ta hükümet ile HDP tarafından Dolmabahçe’de açıklanan müzakere taslağını, "nitelikli bir müzakere sürecine kapı aralayacak" nitelikte olduÄŸunu söylediÄŸini aktaran Önder, Öcalan’ın baÅŸta devlet olmak üzere herkesin sürece önemle yaklaÅŸması gerektiÄŸini vurguladığını belirtti. 

Öte yandan 2009 yılı Kasım ayında Ä°mralı Adası’na sevk edilen PKK’lı beÅŸ ismin farklı cezaevlerine gönderildiÄŸini belirten Önder, isimleri belirlenen beÅŸ tutsağın ilerleyen günlerde adaya getirileceÄŸini söyledi.

'İzleme Kurulu Nevruz'dan sonra İmralı'ya'

Önder, Yalçın AkdoÄŸan’ın "Ä°zleme kurulu tartışılan konulardan biridir. Henüz oluÅŸturulmuÅŸ bir ÅŸey yok. Yapılan açıklamalar asılsızdır" sözleri için “Sıkıntılı bir açıklama”  yorumunu yaparken, Newroz’dan sonraki ilk Ä°mralı Adası görüÅŸmesine Ä°zleme Kurulu üyelerinin de katılacağını öngördüÄŸünü söyledi. 

İmralı'da mahkumlar değişti

DoÄŸan Haber Ajansı (DHA) da Ä°mralı heyetinin dönüÅŸünün ardından geçtiÄŸi haberde adadaki önemli deÄŸiÅŸikliÄŸi duyurdu. DHA'nın haberine göre Abdullah Öcalan'ın isteÄŸi üzerine 4.5 yıl önce yanına verilen 5 mahkum baÅŸka cezaevlerine nakli yapılırken, yerlerine gelecek 4 PKK'lı mahkum da belli oldu. Bu mahkumların 2'si Diyarbakır ve 2'si de Nazilli cezaevlerinden Ä°mralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderilecek

Öcalan'ın yanına Kasım 2009’da PKK davalarından mahkum olan Åžeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ile  Türkiye Ä°ÅŸçi Köylü KurtuluÅŸ Ordusu (TÄ°KKO) davasından hükümlü Hakkı Alpan gönderilmiÅŸti. Ä°mralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde yaklaşık 4.5 yıldır kalan ve haftanın belirli günlerinde Öcalan ile bir araya gelen PKK'lı mahkumlardan Åžeyhmus Poyraz ve Bayram Kaymaz bugün Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Ä°ki mahkum deniz yoluyla limana getirildikten sonra karayolu ile Kocaeli’ye gönderildi. DiÄŸer mahkumlar PKK'lı Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ile TÄ°KKO'cu Hakkı Alpan'ın ise helikopterle TekirdaÄŸ F Tipi Cezaevi’ne gönderilecek. 

DHA, Ä°mralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden gönderilen 5 mahkumun yerine, Diyarbakır ve Nazilli cezaevlerinden 4 PKK'lı mahkumun kısa sürede nakledileceÄŸini de belirtti. 

Heyet İmralı'ya gitmişti

Ä°mralı'ya giden HDP heyetinde grup baÅŸkanvekilleri Ä°dris Baluken, Pervin Buldan, HDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DTK EÅŸ BaÅŸkanı Hatip Dicle ve Ceylan BaÄŸrıyanık bulunuyor. Heyet üyelerinden Ä°dris Baluken ve Ceylan BaÄŸrıyanık dün de KCK yönetimi ile görüÅŸmek üzere Kandil’e gitmiÅŸti. 

Kaynak: DÄ°HA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.