Sosyal Medya

EÄŸitim

YGS bugün yapılıyor

Üniversiteye giriş sınavlarının birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı bugün gerçekleştiriliyor.



Üniversiteye giriÅŸte birinci aÅŸama olan YükseköÄŸretime GeçiÅŸ Sınavı (YGS), saat 10.00'da baÅŸlayacak. Sınava, 2 milyon 46 bin 583 aday baÅŸvurdu. Tek oturumda yapılacak sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika verilecek.

Sınav 171 sınav merkezi, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleÅŸtirilecek. 

Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava GiriÅŸ Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduÄŸu yerlere oturacak.

Sınav binalarında hiçbir eÅŸya emanete alınmayacak. Sınavın yapıldığı her bir salonda en az bir duvar saati bulunacak. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraÅŸ ile ÅŸeker ve peçete ÖSYM tarafından verilecek. Adaylar sınava ÅŸeffaf pet ÅŸiÅŸe içinde su getirebilecek.

YGS'de Milli EÄŸitim Bakanlığınca belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testi yer alacak. YGS'de öÄŸrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coÄŸrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

Adayların, sınav baÅŸladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınavda kısa süre için bile olsa salonundan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.

Sonuçlar internetten duyurulacak

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve ÅŸifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öÄŸrenebilecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da alınacak.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.