Sosyal Medya

Güncel

İmralı Heyeti'nde son dakika gelişmesi

HDP Heyeti İmralı Adası'na giderek PKK lideri Öcalan ile görüştü.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Heyeti Ä°mralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüÅŸtü. Heyette HDP Grup BaÅŸkanvekilleri Ä°dris Baluken ile Pervin Buldan, Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) EÅŸ BaÅŸkanı Hatip Dicle ve Ceylan BaÄŸrıyanık yer aldı.

HDP Heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile yaptıkları görüÅŸmeye iliÅŸkinÄ°MCTV.com'un Fırat Haber Ajansı’na dayandırdığı habere göre Önder ÅŸu açıklamalarda bulundu.

Newroz’da açıklama
Önder, Öcalan ile kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Sayın Öcalan Newroz’da kapsamlı bir deÄŸerlendirme yapacağını ve bu mektubunu bizim aracılığımızla bütün Türkiye halkları ve dünya kamuoyu ile paylaÅŸacağını belirtti. Bu mektupta, demokratik çözüme ve barışa giden yolda önemli ilkesel tutumlar ve pratik adımlara dönük önemli belirlemeler yapacağını söyledi”dedi.

Ä°zleme Heyeti
Önder, görüÅŸmede Ä°zleme Heyeti meselesinin de gündeme geldiÄŸini belirterek “Ä°zleme Heyeti’ne dönük giriÅŸimlerimizi ve pratik adımları hafta içi hükümetle ve diÄŸer kesimlerle görüÅŸerek netleÅŸtireceÄŸiz” dedi.

Barzani ve Talabani’ye mektup
HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile önümüzdeki günlerde Irak Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette bulunacaklarını belirten Önder ÅŸunları söyledi:

“Sayın Barzani ve Sayın Talabani baÅŸta olmak üzere bölgedeki bütün Kürt parti ve oluÅŸumlarıyla bir dizi görüÅŸmeler gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bu görüÅŸmelerde Sayın Öcalan’ın Barzani ve Talabani’ye dönük kaleme aldığı mektupları ileteceÄŸiz. Bu görüÅŸmelerin gündemi; Ulusal Kürt Konferansı baÅŸta olmak üzere Kürt halkına dönük Rojava, Musul, Kerkük ve Kobanê’deki tehditlerin tasfiye edilmesi ve halkın güvenliÄŸinin saÄŸlanmasına dönük politikalar ve pratik adımlar olacak. Bu konuda Sayın Öcalan’ın geliÅŸtirdiÄŸi öneri ve uyarıları ileteceÄŸiz.”

Öcalan’ın görüntülü mesajı
Newroz’da görüntülü mesaj tartışmalarına da görüÅŸmede deÄŸinildiÄŸini aktaran Önder,“Sayın Öcalan bu konuda, ‘Bunlar önemli deÄŸil. Önemli olan bizim fikirlerimizdir, önerilerimizdir. Biz barışı kurmak istiyoruz. Bu soylu çabamızın spekülasyonlarla gölgelenmesine izin vermemeliyiz’ dedi” diye konuÅŸtu.

Ä°mralı’daki tutuklular
Önder, Ä°mralı’daki tutukluların deÄŸiÅŸtirilmesine iliÅŸkin ise “Oradaki mahkumlar dün itibarıyla sevk edildiler. Yenileri de bir iki gün içerisinde adaya getirilecekler. Sayın Öcalan’ın önerisiyle oluÅŸan 5 kiÅŸilik bir tutsak grubu kendisinin sekretarya görevini görmek üzere adaya bir iki gün içinde sevk edilecekler”dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.