Sosyal Medya

Sağlık

Milyonlarca kalp hastası için yeni umut

Avustralyalı bir mühendisin buluşu milyonlarca kalp hastası için umut olabilir.



Koyun üzerinde yapılan klinik denemeler baÅŸarılı oldu ve 2018 yılında insanlar üzerinde denenmeye baÅŸlayacak. Yapay kalpdiÄŸerlerinden farklı olarak atmayacak.

Organ bağışı tüm dünyada genel bir sorun. Gittikçe artan obezite, diyabet, hipertansiyon gibi sorunlar kalp rahatsızlığının gittikçe artmasına neden oluyor. Dr. Daniel Timms'in geliÅŸtirdiÄŸi cihaz ise ÅŸu anda kullanılan yapay kalplerden daha kullanışlı. Bivacor ismi verilen cihaz diÄŸer yapay kalpler gibi giymeye gerek bırakmıyor, 10 yıl gibi uzun bir süre kullanılabiliyor ve dakikada 2 bin kere dönerek tüm vücuda kan pompalıyor.

DiÄŸer yapay kalp cihazları ise ağır bir ÅŸekilde sürekli hasta ile beraber taşınıyor, vücut dışında taşınması gerekiyor ve 2 yıldan daha uzun bir süre kullanılamıyor. Kalp nakli ise sadece kadavradan yapılabilen bir nakil olduÄŸu için hem bağış oranıyla hem de doku uyuÅŸmasıyla alakalı olabiliyor.

Avustralya Brisbane'de bulunan Prince Charles Hastanesi'nin klinik çalışmalara baÅŸlaması için 5 milyon Avustralya Doları'na ihtiyacı var. Dr. Timms cihazı bir yıl boyunca deneyerek test ettikten sonra 3 ila 5 yıl arasında insanların kullanımına hazırlayabileceklerini belirtti.


KAYNAK: Hürriyet 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.