Sosyal Medya

Güncel

Kandil'de petrol aramak için 16 ay önce imza atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Kandil Dağı eteklerinde petrol aramasının önünü açan sözleşmenin 16 ay önce imzalandığını söyledi. Yıldız, petrol çıkması halinde Kandil algısının bir tehdit olmaktan çıkıp fırsata dönüşeceğini kaydetti.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’yle birlikte Kandil’de yürüteceÄŸi petrol arama çalışmalarının detaylarını açıkladı.

Yeni Åžafak'ın haberine göre Hindırın ve Çoman sahalarında yürütülen petrol arama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Yıldız, bu amaçla Bölgesel Kürt Yönetimi’yle 16 ay önce sözleÅŸme imzaladıklarını belirtti.

'MÜZAKERE 'YE KONUK OLDU

TVNET’te yayınlanan Müzakere programında Ali DeÄŸermenci ve Yeni Åžafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’nin sorularını cevaplandıran Yıldız, “Yaptığımız sözleÅŸme gereÄŸi hem Irak’ın hem de Türkiye’nin normalleÅŸmesi adına önceden öngördüÄŸümüz ama zamanlamasını titizlikle bugüne bıraktığımız bir yapıdan bahsediyoruz. Bu sözleÅŸme Bölgesel Kürt Yönetimi ile yapılan bir sözleÅŸmedir” dedi. Bakan Yıldız, “Petrol aramalarıyla alakalı hedeflerimiz 28 Åžubat’ta çizilmiÅŸ bir hedef deÄŸildi. Aslında biz bunun 15-16 ay kadar önce sözleÅŸmesini yaptık” diye konuÅŸtu.

KANDÄ°L FIRSATA DÖNÜÅžECEK

Kandil’de yapılan araÅŸtırmalar sonucunda petrole dair bulgulara rastlandığını vurgulayan Yıldız, ÅŸunları kaydetti: “Kandil Dağı’nın orada özellikle sismik ile alakalı ilk yapılan araÅŸtırmalarda petrolün olduÄŸuna dair bulgular var, bir kısım rezervler var. Sondaj yapmadan biz nihai cümleler kurmayız. Kandil Dağı’nı tehdit olmaktan çıkararak, fırsata dönüÅŸtüreceÄŸiz. Biz ÅŸu anda PKK ile deÄŸil ama Irak ile bir varı paylaÅŸacağız. Irak, BaÄŸdat’la beraber yaptığımız anlaÅŸmalar var. Birlikte bir deÄŸeri ortaya çıkartmaya gayret edeceÄŸiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.