Sosyal Medya

Dünya

'Sakın bizi örnek almayın'!

Erdoğan, Şubat'ta Meksika'ya yaptığı ziyaret sonrasında Türkiye'nin de Meksika'daki başkanlık rejimini örnek alabileceğini söylemişti.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan 'ın Türkiye için de örnek gösterdiÄŸi Meksika baÅŸkanlık sistemi konusunda, Meksikalı muhalif lider Türkiye kamuoyunu uyaran bir mektup gönderdi.

Evrensel gazetesinde tamamı yayınlanan mektubu yazan kişi, Meksika Devrimci Halk Cephesi Başkanı Florentino Lopez Martinez.
Martinez mektubunda, "Meksika’daki baÅŸkanlık sistemi demokrasi maskesi takmış bir diktatörlüktür. Senyor ErdoÄŸan’ın uluslararası düzlemde de prestiji olmayan Meksika sistemini örnek gösterdiÄŸi anlaşılır deÄŸildir" uyarısında bulunuyor.

O mektuptan dikkat çeken bazı bölümler ÅŸöyle:

GeçtiÄŸimiz 11 Åžubat’ta Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Meksika’ya ilk ziyaretini gerçekleÅŸtirdi ve bu ziyarette ilk etkinliÄŸi Meksika’nın en nefret edilen Devlet BaÅŸkanı Enrique Peño Nieto ile görüÅŸtü. Bu ziyaretin sonucu iki ülke arasındaki diplomatik ve ticari iliÅŸkilerin güçlendirilmesi oldu.

Bu tür bir ziyaretin doÄŸallığında ve kısa sürmesi nedeniyle, eminiz ki senyor (sayın) ErdoÄŸan Meksika’ın siyasi, toplumsal ve ekonomik durumunu tanımak için yeterli zaman bulamamıştır; eminiz ki, Meksika’da iktidarda olan oligarÅŸi grubu ErdoÄŸan’a ülkemiz hakkında yalan söylemiÅŸ, Türkiye yönetiminin mevcut durumu; Afrika’nın en yoksul ülkelerinin seviyesine ulaÅŸmış kentsel ve kırsal yoksulluÄŸunu gerçekten görememiÅŸtir!

Yine senyor ErdoÄŸan, Meksika’daki gün be gün tırmandırılan ÅŸiddet sarmalarını; Meksika Devleti’nin buradaki suç ortaklığını, ve iÅŸçi sınıfı ve halkların Peña Nieto siyasetine karşı ayaklandığını, ülkede görülmemiÅŸ eylemler yapıldığını farketmemiÅŸtir.

Meksika’da, Taksim Meydanı’ndaki yıkıma karşı muhalefete yönelik baskının ardından Türkiye’de yaÅŸanan rahatsızlığın benzeri yaÅŸanmış; 26 Eylül’de Guerrero’da, Ayotzinapa ÖÄŸretmen Okulu’nun 43 öÄŸrencisinin kaybolmasıyla baÅŸlayan eylemler devam etmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.