Sosyal Medya

Güncel

Katar'a jest: İşte İstinye Bayırı'nın yeni adı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sarıyer'deki İstinye Bayırı Caddesi'nin tamamı ile devamında yer alan Sakıp Sabancı Caddesi'nin bir bölümünün "Katar Caddesi" olarak isimlendirilmesine karar verildi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi'nde, Sarıyer'deki Ä°stinye Bayırı Caddesi'nin tamamı ile devamında yer alan Sakıp Sabancı Caddesi'nin baÅŸ tarafındaki küçük bir aksın birleÅŸtirilmesiyle oluÅŸan yeni yolun "Katar Caddesi" olarak isimlendirilmesikararlaÅŸtırıldı.

Meclisin mart ayı toplantılarının 5. birleÅŸimi, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki yerleÅŸkesinde yapıldı. Meclis'te, dost ve kardeÅŸ ülke olduÄŸu belirtilen Katar'ın isminin, Ä°stanbul sınırları içerisindeki bir caddeye verilmesine iliÅŸkin rapor oylandı. "Sarıyer Ä°lçesi Cadde Ä°sim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Hakkında Harita Komisyonu ile Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu MüÅŸterek Raporu"oylamaya sunuldu.

ÜLKELER ARASINDAKÄ° DOSTLUK VE KARDEÅžLİĞİ SÄ°MGELÄ°YOR

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi Harita Komisyonu BaÅŸkanı Mustafa Demir ise isim deÄŸiÅŸikliklerinin, ülkeler arasındaki dostluk ve kardeÅŸliÄŸi simgelediÄŸinibelirtti.

Demir, konuyla ilgili tüm izinlerin alındığını vurgulayarak, konunun Bakanlığa ve TDK'ya da sorulduÄŸunu aktardı.

BaÄŸdat ve Kennedy caddelerini örnek gösteren Demir, Ä°stanbul'da önemli caddelerden birine "Katar" isminin verilmesinin ülkeler arasındaki dostluÄŸu anlattığını ifade etti.

KATAR DA "Ä°STANBUL CADDESÄ°" JESTÄ° YAPTI

Demir, Katar'ın baÅŸkentinde en önemli caddelerden birine "Ä°stanbul Caddesi" isminin verildiÄŸini kaydetti.

Sarıyer'de 3 bin 450 metre uzunluÄŸundaki caddenin 22 konut ve 7 iÅŸ yerini ilgilendirdiÄŸini ifade eden Demir, "Bir tarafta teknik üniversitenin duvarı, bir tarafta da atlı spor kulübünün bulunduÄŸu yer ve diÄŸer tarafta da yeÅŸil alanların bulunduÄŸu bir caddeden oluÅŸuyor. Büyükdere Caddesi'nden Emirgan'a uzanan bir cadde" dedi.

Tartışmalara yol açan rapora AK Partili meclis üyeleri "evet", CHP grubu ise "ret" oyu verdi.

Sarıyer ilçesi sınırlarındaki Ä°stinye Bayırı Caddesi'nin tamamı ile devamında yer alan Sakıp Sabancı Caddesi'nin baÅŸ tarafındaki küçük bir aksın birleÅŸtirilmesiyle oluÅŸan yeni yolun "Katar Caddesi" olarak isimlendirilmesine iliÅŸkin rapor, oy çokluÄŸuyla kabul edildi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.