Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail askerleri göstericilere ateş açtı

İsrail askerleri, Batı Şeria'da yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere ateş açtı, iki kişi yaralandı, beş kişi gözaltına alındı.



Ramallah'ın batısındaki Bel'in ve Nebi Salih ile Kalkilya'nın doÄŸusundaki Kefer Kaddum, Beytüllahim'in batısındaki Masere beldelerinde Ä°srail karşıtı gösteriler düzenlendi. 

Kefer Kaddum'daki gösteride, Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu iki Filistinli genç yaralandı. Yaralı gençler Nablus'taki bir hastaneye kaldırılırken, atılan gaz bombalarından etkilenenlere olay yerinde müdahale edildi.

Ä°srail askerleri, Beytüllahim'in Masere beldesinde düzenlenen yürüyüÅŸe de göz yaÅŸartıcı gazla müdahale etti, eylemcilerin ayrım duvarına ulaÅŸmasını engelledi.

Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih'teki yürüyüÅŸe katılanlardan biri Amerikalı aktivist, 5 kiÅŸi gözaltına alındı. Ä°srail askerlerinin bazı göstericilere tüfek dipçiÄŸi ile vurduÄŸu, darp edilen bir çocuÄŸun ise Selfit'teki Åžehit Yasir Arafat Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.  

Her cuma gösteri düzenleniyor

Filistinliler, YerleÅŸim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi'nin çaÄŸrısı ile her cuma, Ä°srail'in, Yahudi yerleÅŸim yeri inÅŸa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto etmek üzere Ramallah'ın farklı bölgelerinde gösteriler düzenliyor.

Gösterilere zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor. 

Filistin Ä°statistik Kurumunun verilerine göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü olduÄŸu halde ayrım duvarı nedeniyle Kudüs'de yaÅŸayamıyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.