Sosyal Medya

Güncel

Gürsel Tekin CHP'yi karıştırdı

CHP'de Genel Merkez kontenjan aday listesine Gürsel Tekin de katıldı. 7 yıl önce Esfender Korkmaz ve Necla Arat'ın kontenjandan seçilmesi için 'tombala vekil' diyen Tekin, bugün aynı duruma kendisi düştü. Tekin'in kontenjan aday olması partide büyük tepkilere neden oldu.



Ä°stanbul milletvekilleri Korkmaz ve Arat’a 7 yıl önce “Tombaladan vekil” diyen Tekin kontenjandan aday oldu, CHP’liler ayaklandı: Tombaladan vekil mi olacaksın?

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kontenjan uygulamasına tepkiler büyüyor. Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun çoÄŸu milletvekilini kontenjandan listenin seçilecek sırasından aday gösterecek olmasına partililerin tepki gösterdiÄŸi öÄŸrenildi. KılıçdaroÄŸlu’nun dışında en büyük tepki ise partinin iki numaralı ismi olan Gürsel Tekin’e yapıldı. 2008 yılında Ä°stanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Prof. Dr. Necla Arat’a ‘Tombaladan vekil’ diyen Gürsel Tekin’in ÅŸimdi kendisinin kontenjandan listeye girerek ‘Tombaladan vekil’ olarak Meclis'e gireceÄŸini söyleyen partililer resmen bayrak açtı.

PARTÄ°DE TEPKÄ°LER ÇIÄž GÄ°BÄ° BÜYÜYOR

CHP’lilerden KılıçdaroÄŸlu’na kontenjan tepkisi sürüyor. Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir gibi illerde kontenjandan aday gösterilecek isimlere tepkilerin çığ gibi olduÄŸu öÄŸrenildi. Tekin’in Ä°stanbul eski Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat ve Prof. Dr. Esfender Kormaz’a ‘Tombala Vekil’ demesi sözü hatırlatıldı.

Ä°ki milletvekiline ne demiÅŸti?

Tekin, “16 aydır kendisinin yüzünü görmedim. Lütfetsin de, sokaÄŸa insin. Sırça köÅŸklerde siyaset olmaz. Tombaladan milletvekili olacaksın, sonra taban rahatsız diyeceksin” demiÅŸti. (AkÅŸam) 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.