Sosyal Medya

Güncel

Kanada'dan Türkiye açıklaması

IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den Suriye'ye giden üç kıza yardım ettiği belirlenen kişinin Kanada istihbaratına çalıştığı öğrenildi.



Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Megan Leslie konuya iliÅŸkin "Haberimiz var" açıklamasında bulundu.
DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun yakalandığını açıkladığı Ä°ngiltere’den IŞİD’e katılmak için ayrılan üç Ä°ngiliz kıza yardım eden kiÅŸinin Kanada istihbarat elemanı olduÄŸu öÄŸrenildi.

17 Åžubat’ta Suriye’ye gitmek üzere Ä°ngiltere’den Türkiye’ye gelen Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana’ya yardım eden kiÅŸi belirlendi.

DOKTOR MEHMET REŞİT

Star gazetesinde yer alan habere göre; kızlar, Ä°stanbul'da Doktor Mehmet ReÅŸit kod adlı kiÅŸi tarafından karşılandı. Kızları 18 Åžubat'ta Gaziantep'e götüren ReÅŸit, daha sonra Suriye'de Ebu Bekir kod adlı IŞİD üyesine teslim etti. 

Ve o ülkeden ilk açıklama geldi

Bölgedeki istihbarat kaynaklarından Mehmet ReÅŸit kod adlı kiÅŸinin Suriye uyruklu Mohammad Al Rashed adlı ÅŸahıs olduÄŸunu belirleyen güvenlik güçleri, 28 Åžubat'ta Åžanlıurfa'da yapılan operasyonla bu kiÅŸiyi gözaltına aldı. 

Rashed'in kaldığı yer ve üzerinde yapılan aramada Ä°stanbul'da satın alınmış ve beraberindeki ÅŸahıslara ait olduÄŸu düÅŸünülen otobüs biletleri ile bir adet bilgisayar ele geçirildi. Rashed, sorgusunun ardından 4 Mart 2015'te sevk edildiÄŸi mahkeme tarafından tutuklandı.

HER ÅžEYÄ° Ä°TÄ°RAF ETTÄ°

Haberde Mohammad Al Rashed'in ilk sorgusunda her ÅŸeyi itiraf ettiÄŸi öne sürüldü:

"Kanada istihbarat servisi için çalışıyorum. Zaman zaman servisin aldığı biletlerle Ürdün'e giderek Kanada BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda topladığım bilgileri ilgililerle paylaşıyorum. Son olarak Shamina Begüm, Anira Abase ve Kadiza Sultana adlı kızları Ä°stanbul'dan alarak Gaziantep otogarı yakınına getirerek, eleman aktarımı yapan ÅŸahıslarla irtibata geçtim ve Suriye'ye götürmek üzere teslim ettim. 21 Åžubat 2015'te Kanada istihbarat görevlilerine bu konuda bilgi aktardım. Tüm bunları Kanada vatandaÅŸlığını elde etmek için yaptım."

Ayrıca Al Rashed'in para kaynaklarını inceleyen güvenlik güçleri ilginç bir baÄŸlantıyla karşılaÅŸtı. Rashed'e paraların Ä°ngiltere'den geldiÄŸi tespit edildi. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.