Sosyal Medya

Güncel

Çözüm Süreci heyetleri Meclis'te görüştü

Ankara'da dün toplanan yapılan Çözüm Süreci toplantısından sonra, hükümet kanadıyla HDP Meclis'te bir araya geldi. Pervin Buldan, hafta sonu İmralı'ya gideceklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "İzleme Kurulu"nun kurulduğu iddialarını yalanladı



Ankara'da dün gerçekleÅŸen çözüm süreci toplantısı sonrası gözler HDP ile hükümet arasında gerçekleÅŸecek temasa çevrilmiÅŸti. 

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, HDP Grup baÅŸkanvekili Pervin Buldan ile HDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder TBMM'de bir araya geldi. 

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, HDP Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile TBMM'de görüÅŸtü.  Ä°zleme komitesinde yer alacak 16 isim belirlendi. Heyette bölge baÅŸkanları ile Akil Ä°nsanlar'dan isimler yer alacak.

AKDOÄžAN: KÜLLÄ°YEN YALANDIR

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'ne iliÅŸkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiÄŸi iddialarıyla ilgili, "Bazı basın organlarında 16 kiÅŸilik izleme heyeti kurulduÄŸu belirtilerek isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır" açıklamasında bulundu.

AkdoÄŸan, "Meclis'te gerçekleÅŸen sıradan bir görüÅŸmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması sürecin ciddiyetiyle baÄŸdaÅŸmamaktadır" dedi.

PERVÄ°N BULDAN'DAN AÇIKLAMA

Bu arada HDP Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan, BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan ile görüÅŸtüklerini söyledi.

Buldan, yaptığı açıklamada, bunun rutin görüÅŸmelerden bir tanesi olduÄŸunu belirterek, "BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan ile görüÅŸtük. Tabii izleme kuruluyla ilgili görüÅŸlerimizi belirttik. Ama onlarınÄ°mralı adasına ne zaman gideceÄŸi henüz netleÅŸmedi. Hafta sonu biz gidiyoruz, bunu netleÅŸtirdik" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.