Sosyal Medya

Dünya

Tartışmalı İslam yasasına onay!

Avusturya'daki tartışmalı "İslam Yasası", Federal Konsey tarafından onaylandı.



Avusturya Ulusal Meclisi'nde 25 Åžubat'ta kabul edilen "Ä°slam Yasası", Meclis'in diÄŸer kanadı Federal Konsey'de de görüÅŸüldü. Aşırı saÄŸcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) temsilcileri, yasanın yeterli olmadığını ileri sürerek Ulusal Meclis'e geri gönderilmesini istedi.

FPÖ adına konuÅŸan milletvekilleri, Ä°slam'ın Avusturya'nın bir parçası olmadığını, Avrupalı deÄŸerlerle uyuÅŸmadığını ve yasanın radikalleÅŸmeyi durduramayacağını ifade etti.

Koalisyon hükümetini oluÅŸturan Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) milletvekilleri ise, yasanın Müslümanlara hak ve sorumluluklar getirdiÄŸini belirtti.

Federal Bakan Josef Ostermayer de yaptığı konuÅŸmada, "Ä°slam Yasası"nın bir din yasası olduÄŸunu, anti-terör yasası olmadığını ifade ederek, yasanın ulusal ve uluslararası hukuka uygun olduÄŸunu savundu.

KonuÅŸmaların ardından yapılan oylamada yasa oy çokluÄŸuyla onaylandı. Federal Konsey'in onayladığı "Ä°slam Yasası", CumhurbaÅŸkanı'nın imzasına sunulduktan sonra resmi gazetede yayımlananarak yürürlüÄŸe girecek.

Yasanın yürürlüÄŸe girmesinden sonra yasaya karşı çıkan Avusturya Türk Ä°slam BirliÄŸi (ATÄ°B), Viyana Ä°slam Federasyonu, Avusturya Ä°slam Kültür Merkezleri BirliÄŸi ve Avusturya Türk Federasyonu, Anayasa Mahkemesi'ne dava açacak.

Kaynak : AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.