Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Öcalan'ın görüntülü mesajının katkısı olur

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın Nevruz'da görüntülü mesaj vereceğine dair tartışmalarla ilgili, "Görüntülü mesajın büyük bir katkısı olur" dedi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da görüntülü mesaj vereceÄŸine dair tartışmalarla ilgili, "Olursa iyi olur tabii ki. Bunun yasalarımıza aykırı bir tarafı yok. Bırak yasaları, barış konusunda ciddi bir adım atılacaksa görüntülü mesajın büyük bir katkısı olur. Siyaseten de olması gereken doÄŸru bir yaklaşım olur" dedi.

Hükümeti  bir karar almamakla suçlayan DemirtaÅŸ, HDP heyetinin önümüzdeki günlerde Ä°mralı'ya gideceÄŸini ekledi. Ä°zleme heyetiyle birlikte Ä°mralı'ya gidilmesinin de faydalı olacağını belirtti.

"Siyasi ateşkes anlamına gelmez"

DemirtaÅŸ, Öcalan'ın örgüte yaptığı silahsızlanma çaÄŸrısıyla ilgili ise  ÅŸunları söyledi:

"Öcalan'ın yapacağı çaÄŸrı KCK'yi, PKK'yi baÄŸlar. Bir silah bırakma çaÄŸrısı, daha ileri bir çaÄŸrı kendisinin vereceÄŸi karardır. Biz buna kesinlikle saygı duyarız. HDP olarak memnuniyet de duyarız. Fakat, PKK ile devlet arasında gerçekleÅŸecek herhangi bir ateÅŸkes, geri çekilme, silahsızlanma mevzusu HDP ile AKP arasında siyasi bir ateÅŸkes anlamına gelmez. AKP yaptığı her yanlışın hesabını vermek zorundadır. HDP de siyasetin bütün bu yanlışların hesabını sormak üzere muhalefet yapıyor."

"Toleranslı davranacak falan değiliz"

Meclis'te tartışmalar, kavgalar eÅŸliÄŸinde maddeleri geçen iç güvenlik paketine tepkisini de sürdüren DemirtaÅŸ, "Güvenlik paketi büyük bir hatadır, halka sokakta kan kusturacak inanılmaz bir antidemokratik yasadır. Bunun barışla, demokrasiyle, çözüm süreciyle uzaktan yakından alakası olamaz. Silahsızlanma ve çözüm mevzusunda bazı ilerlemeler oldu diye biz AKP'ye toleranslı davranacak falan deÄŸiliz. AKP'nin halkımız üzerinde kurmaya çalıştığı zulüm, tek adam, diktatöryel siteme karşı HDP geliÅŸmeler nasıl olursa olsun, karşı durmaya devam edecek. Bu paket güvenlik paketi adı altında katliam paketi olarak geçirilmeye çalışıldıkça bizim sert muhalefetimiz devam edecek" diye konuÅŸtu.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.