Sosyal Medya

Güncel

Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

Sanatçı Erol Büyükburç İstanbul'daki evinde ölü bulundu.



Sanatçı Erol Büyükburç Ä°stanbul'daki evinde ölü bulundu. Edinilen bilgiye göre, Büyükburç'ın ailesi üzerine Etiler'deki evine polis çaÄŸrıldı. Yapılan araÅŸtırmada cinayet ÅŸüphesine rastlanmadı. Sanatçının cenazesi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Erol Büyükburç kimdir?

Erol Büyükburç , 22 Mart 1936 da Adana’da dünyaya geldi. EÄŸitimine babası Sufi Beyin bir Fransız ÅŸirketinde çalışmasından dolayı bulunduÄŸu Halep’te Frere Maris’te baÅŸladı, daha sonra Adana Kemal PaÅŸa Ä°lkokulu’na devam etti. Ä°stanbul’da Fatih Gelenbevi Ortaokulu’nu ve 1951 yılında baÅŸladığı Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Ardından Ä°stanbul Belediyesi Konservatuvarına devam ederken “Alis Rosental’dan” ÅŸan dersleri aldı. Ä°stanbul Üniversitesi Ä°ktisadi Ticari Ä°limler Akademisi Yüksek ticaretin üçüncü sınıfından ayrıldı. Daha lise yıllarında Ä°stanbul’da kurduÄŸu ilk grubuyla (Åževket UÄŸurluel, akordeon; Kanat Gür, gitar; Salim AğırbaÅŸ, davul; Metin Ersoy ve Erol Büyükburç, solist) Florya plajında müzik yaptı.

Ä°lk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yer aldı. 1981 yılnda ise yeni albümü Sen Varsın’ı çıkarttı. Bu albümündeki Sevemem ÅŸarkısı ile ün kazandı. Yenilikçi ve çok yönlü olan Erol Büyükburç, Türk pop müziÄŸine getirdiÄŸi yeniliklerle anılıyor. Uzun yıllar Efsaneler Orkestrası ile çalıştı. 33 film, 20 fotoroman, 6 taÅŸ plak, 5 long play, 75 tane 45’lik, 9 kaset, 200’e yakın ödül, 1800 beste, yapıp sayısız gazino çalışması ve bir o kadar da turneye katıldı.

22 Temmuz 1999'da kızı Ajlan Büyükburç'u trafik kazasında kaybetti. 2001 yılında da eÅŸi Emel Büyükburç'u karaciÄŸer yetmezliÄŸi sonucu kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.