Sosyal Medya

Güncel

Savcıdan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı hamlesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı UmutoranCHP ve @fuatavni hesaplarının DM yazışmalarını Twitter'dan isteyecek.



"Sümeyye ErdoÄŸan'a suikast planı" iddialarını soruÅŸturan Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, basına sızan"fuatavni" ile CHP'li Umut Oran arasında doÄŸrudan mesaj (DM) yöntemiyle gerçekleÅŸen yazışmaları, Twitter'ın San Francisco'daki merkezine baÅŸvurarak bizzat isteyecek.

CHP'li Oran'ın, "Twitter'dan aldım"dediÄŸi ve avukatı aracılığıyla teslim ettiÄŸi 73 sayfalık mesaj dökümünü soruÅŸturma için yeterli bulmayan Ankara BaÅŸsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar Bürosu, ABD ile Türkiye arasındaki Adli YardımlaÅŸma AnlaÅŸması kapsamında Twitter'a baÅŸvurmak için harekete geçti.

Adalet Bakanlığı kanalıyla resmi yoldan yapılacak baÅŸvuru, CHP'li Oran'a ait"Umut OranCHP" adlı hesaba iliÅŸkin mesaj trafiÄŸi ile sınırlı kalmayacak.

SAN FRANCISCO'YA TALEP GÄ°DECEK

AkÅŸam Gazetesi'nin ulaÅŸtığı bilgiye göre Savcılık, Oran'ın doÄŸrudan mesaj yöntemiyle yaptığı yazışmaların yanı sıra, "fuatavni""fuatavnifuat""fuatavni_f"hesaplarından, DM yoluyla yapılan tüm yazışmaları da isteyecek.

Savcılığın baÅŸvurusunda, mesaj akışına iliÅŸkin bilgi ve belge istenen hesaplardan DM yöntemiyle paylaşılan, ancak daha sonra silinen mesaj bulunup bulunmadığı, paylaşıldıktan sonra silinen mesaj varsa, bu mesajların geri getirilip getirilemeyeceÄŸi de sorulacak.

Twitter'ın, CumhurbaÅŸkanı'nın kızı Sümeyye ErdoÄŸan'a yönelik suikast planı soruÅŸturmasını yürüten savcılığın, resmi baÅŸvurusuna ne kadar sürede cevap vereceÄŸi ve talep edilen bilgi ve belgeleri paylaşıp paylaÅŸmayacağı merak ediliyor.

KÖSTEBEK KÄ°M?

MÄ°T ve Emniyet Ä°stihbarat'tan bilgi isteyen savcılık, mesajlarda "Sümeyye ErdoÄŸan'ın korumaları arasındaki bir kiÅŸinin suikastın yer ve zamanı konusunda bilgi vereceÄŸi" ifadesinde bahsedilen polisin kim olduÄŸunu araÅŸtırıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.