Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin İran politikası artık mizah konusu

The New Yorker dergisi, mizah kategorisinde yayınladığı bir yazıda İran'ın Obama ve Cumhuriyetçiler arasında arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini yazdı



ABD'den yayın yapan The New Yorker dergisi, Demokratlarla Cumhuriyetçilerin çekiÅŸmesini Ä°ran'ın dini lideri Hamaney üzerinden alaya aldı. Gazete, Hamaney'in Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında arabuluculuk yapmayı teklif ettiÄŸini yazdı!

Gazetenin mizah kategorisinde yayınlanan "Hamaney, Obama ile Demokratlar arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti" baÅŸlıklı yazıda, Cumhuriyetçilerin Ä°ran'a yönelik kaleme aldığı mektup sonrası ABD'de baÅŸlayan tartışma alaycı bir dille iÅŸleniyor.

Yazıda, "Ä°ran'ın dini lideri Ali Hamaney, Cumhuriyetçilerin endiÅŸe verici mektubunun ardından Obama ile Cumhuriyetçiler arasındaki iliÅŸki tehlikeli bir durum almaya baÅŸladı. Ezeli düÅŸmanlar arasındaki tansiyon son yıllarda artmaya baÅŸladı ancak biz ÅŸu an durumun patlama noktasına geldiÄŸine inanıyoruz. Görüyoruz ki son süreçte taraflar birbirinden daha çok Ä°ran'la görüÅŸüyorlar. dedi. Hamaney, Obama ve Cumhuriyetçileri Tahran'a davet etti ve aralarındaki farklılıkları ortadan kaldırmayı teklif etti. Hamaney ayrıca diÄŸer ülkelere bu tartışmayı masada halletmek için ABD'ye baskı uygulamaya çağırdı ve 'Artık bu çılgınlığa bir son verme zamanı geldi' dedi. Hamaney'in teklifinden saatler sonra, Obama Kongre'deki rakipleriyle Ä°ran'ın arabuluculuÄŸunda görüÅŸmeye hevesli olduÄŸunu açıkladı. Cumhuriyetçiler de teklifi herhangi bir ön ÅŸart olmazsa kabul edebileceklerini söyledi." ifadeleri yer alıyor.

The New Yorker'ın bu hiciv yazısındaki olaylar gerçeÄŸi yansıtmıyor ancak ülkede oluÅŸan algıyı göstermesi açısından önemli bir yazı olarak ifade ediliyor. Gazetenin bu yazıyla, ABD'nin Ä°ran'la yakınlaÅŸmaya baÅŸladığını ima ettiÄŸi ve bu durumu eleÅŸtirdiÄŸi kaydediliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.