Sosyal Medya

Güncel

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek yağışlara karşı uyardı. Sıcaklıklar da 10 derece birden düşüyor.



Yapılan son deÄŸerlendirmelere göre yurtta bugün hava ÅŸöyle...

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden alınan tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doÄŸusu, Ä°ç Ege, Akdeniz, Ä°ç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Erzurum ve MuÅŸ çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü saÄŸanak, Erzurum ve MuÅŸ çevrelerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. DoÄŸu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Ä°ç Anadolu’nun doÄŸusu ile DoÄŸu Anadolu’nun batısında güney ve güneydoÄŸu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceÄŸi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı DoÄŸu Karadeniz ile DoÄŸu Anadolu’nun doÄŸusunda 1 ila 3 derece artacak, Batı ve Orta Karadeniz, Ä°ç Anadolu, Ä°ç Ege ile Akdeniz’de 4 ila 8 derece azalacak. DiÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik beklenmiyor.

Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif, DoÄŸu Akdeniz, Ä°ç Anadolu’nun doÄŸusu ile DoÄŸu Anadolu’nun batısında orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ile Kıyı Ege’de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

11.03.2015 ÇarÅŸamba günü Marmara'nın doÄŸusu, Batı ve Orta Karadeniz, Ä°ç Ege, Ä°ç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, DoÄŸu Akdeniz ile DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, DoÄŸu Akdeniz'de gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde olması tahmin ediliyor.

12.03.2015 PerÅŸembe günü bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Karadeniz, Ä°ç Anadolu, Ä°ç Ege, Akdeniz bölgesi ile DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceÄŸi bekleniyor. Yağışların genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, DoÄŸu Anadolu'nun doÄŸusu ile Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor. PerÅŸembe günü meydana gelecek yağışların; DoÄŸu Akdeniz, Ä°ç Anadolu'nun doÄŸusu, Orta Karadeniz ile DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinin batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

13 Mart 2015 Cuma günü mevcut sisteme ilave olarak yurdumuzun güneybatı kesimlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi ve hafta sonu ülkenin büyük bölümünün yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise ÅŸöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akÅŸam saatlerine kadar aralıklı yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı 14

Ä°stanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı 10

Ä°zmir: Parçalı ve çok bulutlu 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akÅŸam saatlerine kadar aralıklı saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu, öÄŸle saatlerinden itibaren yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli 15

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı 6

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 18

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.