Sosyal Medya

Güncel

CHP dünyada bir ilk olan 3 katlı tüp geçit projesine karşı çıktı

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3 katlı tüp geçit projesinin İBB Meclisi'ndeki görüşmelerinde CHP ret oyu kullandı.



GeçtiÄŸimiz günlerde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu tarafından açıklanan Ä°stanbul BoÄŸazı'na yapılacak 3 katlı Ä°stanbul Metro ve Karayolu BoÄŸaz GeçiÅŸi Projesi bugün Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi'nde görüÅŸüldü.

Pazartesi günü Ä°BB Meclisi'nde komisyona havale edilen proje, bugün Ä°mar ve Bayındırlık ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun ortak raporu olarak Meclis gündeminde tartışıldı.

CHP Ä°ADE Ä°STEDÄ°

CHP, konunun STK’lar tarafından görüÅŸülmeden, UlaÅŸtırma ve HaberleÅŸme Bakanlığı ile Ä°BB bürokratları tarafından projelendirilip hayata geçirilmek istendiÄŸi gerekçesiyle, söz konusu raporun müdürlüÄŸüne iadesini istedi.

CHP BUNA BÄ°LE RET OYU KULLANDI

CHP’nin teklifi Ä°BB Meclis’inde Ak Partililerin oy çokluÄŸuyla reddedilip, oylamaya geçildi. Rapor, CHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluÄŸuyla kabul edildi.

PROJENÄ°N ROTASI

Projenin rotası; Tüp geçit, Hasdal KavÅŸağı ile Ümraniye arasında yapılacak. Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla baÄŸlantısı olacak.

6.5 MÄ°LYON Ä°NSANA HÄ°ZMET VERECEK

Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu baÄŸlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliÄŸi 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluÄŸu ise 6.5 km olacak. Proje, baÄŸlantıları ile birlikte toplamda 6.5 milyon insana hizmet verecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.