Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan Sözcüsü: Her türlü şiddeti reddediyoruz

İhvan sözcüsü Muntazır, her tür şiddeti reddettiklerini ve şiddet olaylarına karışan hiçbir grupla bağlantı kurmadıklarını söyledi



Müslüman KardeÅŸler (Ä°hvan) TeÅŸkilatı, her türlü ÅŸiddeti reddettiklerini ve Ä°hvan'ın stratejik tercihinin her zaman barışçıl protesto olduÄŸunu açıkladı. Ä°hvan'ın basın sözcüsü Muhammed Muntazır, teÅŸkilatın her zaman ÅŸiddeti dışladığını ve ÅŸiddete bulaÅŸmış gruplarla iliÅŸkiden uzak durduÄŸunu söyledi. Muntazır, "Bizim kuruluÅŸumuzdaki duruÅŸumuz hala devam ediyor ve biz her tür ÅŸiddeti reddediyoruz" dedi.

Al Arabi TV isimli televizyon kanalına telefonla baÄŸlanarak açıklamalarda bulunan Muntazır, "Bizim devrimimiz barışçıl bir devrimdir ve hala barışçıl olma özelliÄŸi devam ediyor" dedi. Ä°hvan üyesi olup da ÅŸiddet eylemlerini itiraf ettiÄŸi söylenen kiÅŸilerler igili konuÅŸan Muntazır, "Tüm bu "itiraflar" polis karakollarında baskı ve ağır iÅŸkence altında alınmış ifadelerde yer alıyor" ifadesini kullandı. Muntazır, Mısır'da darbe yaparak yönetime el koyan cunta rejiminin ülkenin geneline ÅŸiddet ve kaos yaydığını da belirtti.

Muhammed Muntazır, Müslüman KardeÅŸler'in Ensar Beytül Makdis veya El Ä°kab-ül Savri gruplarıyla herhangi bir baÄŸlantısı olmadığının altını çizerken, Ä°hvan'ın olaylara ÅŸiddetle yaklaÅŸmayı tamamen reddettiÄŸini de kaydetti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.