Sosyal Medya

Güncel

CHP, Hakan Fidan için mahkemeye başvurdu

CHP'li Mahmut Tanal, Hakan Fidan’ın MİT müsteşarlığına yeniden atanmasının iptali için dava açtı



CHP Ä°stanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Hakan Fidan'ın MÄ°T MüsteÅŸarlığı'na dönmesi kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle Ä°stanbul Bölge Ä°dare Mahkemesi'nde dava açtı. 

Tanal, Yenibosna'daki Ä°stanbul Bölge Ä°dare Mahkemesi'ne gelerek, milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye yaptığı baÅŸvuruyu geri çeken ve ardından yeniden MÄ°T MüsteÅŸarlığı görevine getirilen Fidan'la ilgili karara iliÅŸkin dilekçesini sundu.  

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Tanal, milletvekilliÄŸi aday adaylığı müracaatı yaptıktan sonra bundan vazgeçen Fidan'ın yeniden MÄ°T MüsteÅŸarlığı'na atanmasının doÄŸru olmadığını öne sürdü.  

Anayasaya göre seçim döneminde kamu görevlilerinin istifa etme hakları bulunduÄŸunu dile getiren Tanal, "Ancak Hakan Fidan yorgunluk gerekçesiyle istifa etti ve BaÅŸbakan da bunu kabul etti. Hakan Fidan bu kadar önemli ise DavutoÄŸlu istifasını kabul etmeyebilirdi. Ä°stifası kabul edilen Fidan'ın, daha adaylık süreci geçmeden ve seçimler yapılmadan tekrar göreve alınmasının hem anayasaya hem de mevcut diÄŸer kanunlara aykırı olduÄŸu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma istemli olarak Danıştay'a gönderilmek üzere dava açtım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.   

Tanal, anayasaya göre, kamu görevlisiyken istifa eden kiÅŸinin 6 ay geçmeden yeni bir göreve atanamayacağını savunarak, "Kanun bunu söylüyor. MÄ°T MüsteÅŸarı da bir kamu görevlisidir. Kamu görevlilerinin göreve dönme esas ve usulleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yazılı. MÄ°T Kanunu'nda bu yazılı deÄŸil. Bu konuda kamuoyunu yanıltıyorlar. Bu nedenle bu atama kanuni deÄŸil" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.