Sosyal Medya

Dünya

'IŞİD kâfir örgüt'

IŞİD'in öldürdüğü 19 yaşındaki Filistinli genç Musellem'in babası, "IŞİD’e karşı bir ordu kurulursa ben ve üç oğlum bu kâfir örgütü yeryüzünden silmek için gönüllü olarak katılacağız’ dedi.



IŞİD’in yayınladığı yeni videoda, 19 yaşındaki Ä°srail vatandaşı Filistinli Muhammed Said Ä°smail Musellem, 12 yaşında olduÄŸu tahmin edilen bir çocuk tarafından kafasına silah tutulurken görülüyor.

IŞİD tarafından MOSSAD ajanı olmakla suçlanan Muhammed Said Ä°smail Musellem videoda, ‘Ä°srail adına Filistin'de casusluk ettiÄŸini ve daha sonra bu görevi IŞİD içerisine sızarak sürdürmeye çalıştığını’ söylüyor.

Ä°srail dış istihbarat servisi MOSSAD'a çalıştığını söyleyen Musellem, bu amaçla Suriye'ye geçtiÄŸini ancak uyandırdığı ÅŸüphe üzerine örgüt tarafından alıkonulduÄŸunu anlatıyor.

Babasının ve aÄŸabeyinin de aynı ÅŸekilde casusluk ettiÄŸini ve onların teÅŸvikiyle bu iÅŸe girdiÄŸini söyleyen Musellem, konuÅŸmasının bir bölümünde, beraber çalıştığı casusların da isimlerini zikrediyor.

Videoda askeri kıyafetli bir IŞİD mensubu ile bir çocuk ve turuncu elbise giyen Musellem diz çöktürülmüÅŸ olarak görünüyor. IŞİD mensubunun Fransızca yaptığı konuÅŸmanın ardından 12 yaşında olduÄŸu tahmin edilen çocuk elindeki silahı Musellem'in kafasına doÄŸrultuyor.

Daha sonra kafasından vurulan Musellem'in öldüÄŸü görülüyor.

'BaÄŸdadi'nin çocukları da aynı akibete uÄŸrasın'

IŞİD’in öldürdüÄŸü Musellem’in babası Said, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, 'IŞİD lideri Ebu Bekir BaÄŸdadi’nin çocuklarının da aynı akıbete uÄŸramalarını temenni ettiÄŸini' söyledi.

Said, ‘Åžu anda emrettiÄŸi ÅŸeyin ne olduÄŸunu hissetmesi için çocuÄŸumun başına gelenlerin, Ebu Bekir BaÄŸdadi’nin çocuklarının başına da gelmesini temenni ediyorum. Åžu anda IŞİD’e karşı bir ordu kurulursa, ben ve üç oÄŸlum bu kâfir örgütü yeryüzünden silmek için gönüllü olarak katılacağız’ dedi.

Said, oÄŸlunun öldürüldüÄŸünü medyadan öÄŸrendiÄŸini bildirdi. Baba, oÄŸlunun öldürme sahnesini ise izleyemediÄŸini, sadece infaz edilmeden önceki konuÅŸmasını dinlediÄŸini sözlerine ekledi.

Ä°srail'den açıklama yok

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson, DışiÅŸleri Bakanlığı'nın, IŞİD tarafından yayınlanan video ve Filistinli gencin öldürülmesi konusunda açıklama ve yorum yapmayacağını kaydetti.

‘Onlarca defa prova yapılıyor’

Bu arada IŞİD'den kaçan eski bir örgüt üyesi, örgütün rehineleri infaz etmeden önce onlara defalarca prova yaptırdığını ve öldürüleceklerini bilmedikleri için de videolarda sakin göründüklerini söyledi.

'Saleh' olarak tanıtılan IŞİD'den kaçan kiÅŸi, Ä°ngiliz Sky News TV kanalına verdiÄŸi röportajda, rehinelerin kafasını kesen 'Cihatçı John' lakaplı Muhammed Emvazi'nin rehinelerden birinin kafasını keserken bizzat orada bulunduÄŸunu iddia ederek, Emvazi'nin örgüt içinde yabancı rehineleri öldürmekle görevli olduÄŸunu söyledi.

Röportajda yüzünü gizleyen eski örgüt üyesi, Emvazi, Japon rehine Kenji Goto'yu öldürürken yanında bulunduÄŸunu ve örgütteki görevinin yabancı rehineleri güvende olduklarına ikna etmek olduÄŸunu söyledi.

Saleh yakalanan rehinelerin gerçekte öldürülmeden önce çok sayıda 'sahte infaza' maruz kaldıklarını, bu nedenle de görüntülerde sakin durabildiklerini söyledi.

Saleh "Benden rehinelere 'Sorun yok, sadece bir video, sizi öldürmeyeceÄŸiz, sadece hükümetinizden Suriye'ye saldırmamalarını isteyeceÄŸiz. Sizinle bir sorunumuz yok. Siz bizim misafirimizsiniz' demem istenirdi. Onlara her zaman endiÅŸe etmemeleri gerektiÄŸini söylerdim. Ama en sonunda öldürüleceklerini biliyordum’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera, AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.