Sosyal Medya

Güncel

Fidan göreve başladı

AK Parti için yaptığı milletvekilliği adaylık başvurusunu geri çeken ve yeniden MİT Müsteşarlığı'na atanan Hakan Fidan görevine başladı.



7 Haziran Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için MÄ°T MüsteÅŸarlığı görevinden istifa eden ancak adaylık baÅŸvurusunu geri çekip yeniden eski görevine atanan Hakan Fidan için BaÅŸbakanlığın yazdığı görevlendirme yazısı MÄ°T'e ulaÅŸtı. Böylece Fidan, MÄ°T MüsteÅŸarlığı görevine ikinci kez yeniden baÅŸlamış oldu. 

Fidan, adaylıktan çekildiÄŸini dün yaptığı yazılı açıklamayla duyurmuÅŸ, açıklamasında ÅŸu ifadelere yer vermiÅŸti.

"GördüÄŸüm lüzum üzerine bugün itibariyle 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday adaylığı baÅŸvurumu geri çekmiÅŸ bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın CumhurbaÅŸkanımıza, Sayın BaÅŸbakanımıza ve aziz milletimize ÅŸükranlarımı arz eder, saygılar sunarım."

Fidan'ın adaylığına en çok karşı çıkan isim CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dı. ErdoÄŸan, son olarak "Müsaade edilmiyorsa görevinde kalmalıydı" ifadelerini kullanmış ve Fidan'a "kırgın" olduÄŸunu söylemiÅŸti. 

AK Parti grup toplantısında bugün konuÅŸan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Hakan Fidan'la ilgili CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'la aralarında bir görüÅŸ ayrılığı olmadığını söylemiÅŸti.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.