Sosyal Medya

Güncel

Fidan'ın tekrar MİT'e atanması Danıştay'a taşındı

CHP'den milletvekili aday adaylığını açıklayan eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Hakan Fidan için harekete geçti.



Hakan Fidan'ın tekrar Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı MüsteÅŸarlığı'na atanma iÅŸleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açıldı. Davayı açan CHP'den Milletvekili aday adaylığını açıklayan eski Yargıçlar Sendikası BaÅŸkanı Ömer Faruk EminaÄŸaoÄŸlu, yapılan atama iÅŸleminin hukuk devleti ilke ve kurallarından, objektiflikten uzak parti devleti oluÅŸturmaya dönük bir iÅŸlem olduÄŸunu kaydetti.

FÄ°DAN, TEKRAR MÄ°T'E ATANDI

Hakan Fidan, MÄ°T milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmiÅŸti. AK Parti'den aday adayı olan Fidan, dün adaylık baÅŸvurusunu geri çektiÄŸini duyurdu. Dün CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Fidan tekrar MÄ°T müsteÅŸarlığına atandı.

EMÄ°NAÄžAOÄžLU, DANIÅžTAY'A DAVA AÇTI
Fidan'ın tekrar müsteÅŸarlığa atanması ile ilgili olarak EminaÄŸaoÄŸlu Danıştay'a dava açtı. EminaÄŸaoÄŸlu, Hakan Fidan'ın, "aday adaylık" sürecinde baÅŸvurusunu geri alması nedeniyle, bu baÅŸvurunun Devlet Personel BaÅŸkanlığı ve yargı uygulamaları gözetildiÄŸinde, seçim için istifa kapsamında deÄŸerlendirilmeyip normal istifa olarak deÄŸerlendirilmesi karşısında, daha önce TSK'daki kamu görevinden ve sonra yaptığı akademisyenlik dahil görevden istifa etmiÅŸ olması nedeniyle, ikiden fazla istifa etmeme kuralını ihlal ettiÄŸini, bu durumda tekrar kamu görevlisi olarak atanamayacağını vurguladı.

MÄ°T YASASININ 14. MADDESÄ°NÄ° HATIRLATTI

EminaÄŸaoÄŸlu, MÄ°T müsteÅŸarlığı ve müsteÅŸar yardımcılığı atama kararnamelerinin gizli olması, 17 Nisan 2009 olarak bilgilerin yer almasına raÄŸmen, MÄ°T'te ilk kez 17 Nisan 2010 tarihinde görev aldığının ifade edildiÄŸini bildirdi. EminaÄŸaoÄŸlu, Fidan'ın MÄ°T Yasası'nın 14. maddesi gözetildiÄŸinde, istifa tarihinden itibaren beÅŸ yıl geçmedikçe devlet memuru olamaması, baÅŸvurusunu geri alma iÅŸlemi nedeniyle, seçim kapsamında deÄŸerlendirilemeyecek bu istifası karşısında anılan madde uyarınca tekrar kamu görevine atanmasının mümkün bulunmadığını ileri sürdü.

ATAMANIN DURDURULMASINI TALEP ETTÄ°

Yapılan atama iÅŸleminin hukuk devleti ilke ve kurallarından, objektiflikten uzak parti devleti oluÅŸturmaya dönük bir iÅŸlem oluÄŸunu vurgulayan EminaÄŸaoÄŸlu, giderilmesi güç veya olanaksız zararlara yol açacak açık hukuka aykırılıklar içermesi nedeniyle atamanın iptali ve yürütmesinin durdurulması talep etti. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.