Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Gezi'yi alevlendirme rüyası görenler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemlerinin benzerlerini hortlatmaya çalışanların bulunduğunu savundu



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap ettiÄŸi konuÅŸmasında 'Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenlerin olduÄŸunu' söyledi.

ErdoÄŸan "12 Eylül öncesinde kardeÅŸi kardeÅŸe kırdırmak için kurulan tezgahları, katledilen evlatlarımızı unutmadık. Gezi olayları sırasında sergilenen, panzer insanları ezip geçti, annelerin kucaklarından çocuklarını alıyorlar ahlaksızlıklarını unutmadık. Bunları unutmadık. Dönemimizde 3,5 milyar fidan ve aÄŸaç diktik biz. Bize kalkıp Taksim'de 12 tane aÄŸacın söküldüÄŸünü, ÅŸöyle yapıldı böyle yapıldı, hepsi yalan" diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Sökülerek, modern imkanlarla, aÄŸacı söker bir baÅŸka yere de gider diker. Taksim'den alınıp hürriyet tepesine dikilecek aÄŸaçlarla ilgili kıyameti kopardılar.

Ama Yalova'da asırlık çınarı kestiler, hiç onların sesi çıkmadı. Sarıyer'de sesleri çıkmadı. Neredesiniz tencere tavacılar? O canım canım çınarların nasıl kesildiÄŸini gördünüz.

"Åžu günlerde üniversitelerden sokaklara kadar bazı yerlerde tezgahlanmaya çalışılan oyunların gerisindeki niyeti de çok iyi biliyoruz" diyen ErdoÄŸan sözlerine ÅŸunları ekledi: Hala masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hala Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye bu karanlık günleri artık geride bıraktı. Artık hiçbir vatandaşım bu oyunlara, bu kirli tezgahlara, bu provokasyonlara raÄŸbet etmiyor, etmeyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.