Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Yüksekdağ: Bu daha başlangıç

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, TBMM'de HDP Grup Toplantısı'nda konuştu.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, Ä°ç Güvelik Paketine iliÅŸkin, “Bu daha baÅŸlangıç, mücadeleye devam. ‘Güvenlik Paketi derhal komisyona geri çekilmelidir. Bir demokrasi paketi çıkartılmalıdır” dedi.

YüksekdaÄŸ, Miting meydanlarında özgürlük, adalet, eÅŸitlik talebini dile getiren kadınlar bütün Türkiye’nin aydınlık yüzü olduklarını belirterek, “Kadınlara inanç geleceÄŸe inançtır. Kadınlara ve kadınların mücadelesine inanç kazanmaya inançtır. Kadınların mücadelesine inanç yeni yaÅŸama inançtır. Yeni yaÅŸama, kadınlara, kadınların mücadelesinin haklılığına inandığımız kadar inanıyoruz” diye konuÅŸtu.

YüksekdaÄŸ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hala kutlama günü olarak yaÅŸanmadığına dikkat çekerek, “Her 8 Mart olduÄŸu gibi, 365 günün her günü de kadınlar için büyük acıların, dramların, ÅŸiddetin yaÅŸandığı sarmala dönüÅŸmüÅŸtür. Kadınlar için bir yılın her günü, her günde beÅŸ kez öldürüldükleri bir acı gerçeÄŸe dönüÅŸmüÅŸ durumda. Bizler bir taraftan kadın hak ve özgürlükleri için gönüllü bir davanın yolcuları olarak bu mücadeleyi sürdürürken, diÄŸer taraftan bütün toplumu özgürleÅŸtirme mücadelesinin zorunlu bir gereÄŸi olarak da görüyoruz. Bugün kadın özgürlük hareketi her yanıyla baskı, adaletsizlik ve sömürüyle kuÅŸatılmış, bütün bir toplumun özgürleÅŸtirilebilmesi içinde dayanacağımız temel mücadele dinamiÄŸidir” ifadelerini kullandı.

YüksekdaÄŸ, kadınların Türkiye’nin tüm zenginliÄŸinde payı olduÄŸunu söyleyerek, HDP olarak kadının yerini göstereceklerini ve kadının kaçırılan bütün haklarını iade edeceklerini belirtti. Ä°ç Güvenlik Paketi’ne yönelik olarak YüksekdaÄŸ, “AKP bütün itirazlara raÄŸmen güvenlik yasasını gündemde tutmakta ısrarlı. Biz de yasayı geçirmeme mücadelesinde kararlıyız. Pakete karşı tavrımızı yeniden ifade ediyorum: Bu daha baÅŸlangıç, mücadeleye devam. ‘Güvenlik Paketi derhal komisyona geri çekilmelidir. Bir demokrasi paketi çıkartılmalıdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.