Sosyal Medya

Güncel

MİT: Rıza Sarraf ile ilgili rapor yok

Kılıçdaroğlu ile Rıza Sarraf arasındaki tazminat davasına yazı gönderen MİT, Rıza Sarraf’ın suç işlediğine dair, Başbakanlığa 18 Nisan 2013 tarihli bir rapor sunmadıklarını belirtti.



17 Aralık yolsuzluk soruÅŸturması kapsamında tutuklanan daha sonra takipsizlik kararı verilen iÅŸ adamı Rıza Sarraf, CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’na tazminat davası açtı. KılıçdaroÄŸlu’nun "27 Ocak 2014’te yapılan grup toplantısında Rıza Sarraf’a hakaret edip iftira attığı iddiasıyla" açılan tazminat davası Ä°stanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Dava kapsamında KılıçdaroÄŸlu’nun avukatları, Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın (MÄ°T) 18 Nisan 2013’te hazırladığı üç sayfalık raporda, tutuklanan iÅŸ adamı Rıza Sarraf ve bazı bakanlarla iliÅŸkisinin anlatıldığını belirtti. Bu raporun da BaÅŸbakanlık’a sunulduÄŸunu iddia etti.

Mahkeme bu iddianın doÄŸru olup olmadığını tespit etmek için MÄ°T’e yazı göndererek böyle bir raporun olup olmadığını sordu. MÄ°T’in cevabı mahkemeye ulaÅŸtı. "Gizli" ibareli yazıda, kayıtların incelendiÄŸini belirten MÄ°T, "18 Nisan 2013 tarihli Rıza Sarraf’ın suç iÅŸlediÄŸine dair tespitleri içeren, teÅŸkilâtımız tarafından hazırlanarak BaÅŸbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmamaktadır" yanıtını veriyordu.

Bu rapora KılıçdaroÄŸlu’nun avukatından itiraz geldi. MÄ°T MüsteÅŸarlığı tarafından gelen yazıyı kabul etmediklerini belirten avukat, "Kelime oyunu yapıldığını düÅŸünüyoruz. Rıza Sarraf'la ilgili bir rapor olup olmadığına yönelik deÄŸerlendirme yapılmamıştır. Suç iÅŸlediÄŸi yönünde bir rapor olmadığı belirtilmiÅŸtir" dedi.

DuruÅŸma eksikliklerin tamamlanması için haziran ayına ertelendi.

Rapor iddiası

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sırasında, en çok tartışılan konulardan biri, MÄ°T'in Rıza Sarraf'ın bazı bakanlar iliÅŸkisi hakkında bir rapor hazırladığı iddiasıydı. 18 Nisan 2013’te hazırlandığı ve BaÅŸbakanlığa gönderildiÄŸi iddia edilen üç sayfalık raporda, bu iliÅŸkilerin hükümete zarar verdiÄŸine de yer verildiÄŸi öne sürülmüÅŸtü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.