Sosyal Medya

Güncel

'Paralel yapı'ya karşı 'hizmet içi' eğitim

Seçilmiş hükümeti görevden uzaklaştırmak için tuzaklar kuran paralel yapı, geride iz bırakmamak için mensuplarına 'Hizmet içi' eğitim vermeye başladı. Örgütün istihbaratçıları tarafından hazırlanan eğitimlerde, polis baskını öncesi delillerin karartılması konu olarak yer aldı.



'Paralel yapı'nın, güvenlik güçlerinin yapacağı olası operasyonlar için mensuplarını delil imha eÄŸitimden geçirdiÄŸi ortaya çıktı. EÄŸitimlerde, ev, iÅŸyeri ve araçlarına yönelik bir arama durumunda; nasıl hareket edileceÄŸi, ilk olarak imha edilecek materyallerin neler olduÄŸu, bir perasyon anında ilk irtibata geçilecek kiÅŸilerin kimler olduÄŸu öÄŸretiliyor. Paralel yapının, mensuplarından herhangi bir örgütsel bilgi, belge ve dökümanın ele geçirilmesini engellemeyi amaçladığı belirtiliyor.

DERS Ä°STÄ°HBARATÇILARDAN

Yeni Åžafak'tan Ä°lhan Toprak'ın haberine göre
; Deneyimli polis ve avutlarca hazırlanan ve yapının üst kadrolarından alt kadrolarına kadar görevli mensuplarına yönelik eÄŸitimde geçmiÅŸin izlerinin silinme çabaları dikkat çekiyor. Özellikle Emniyet’in terör, istihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi BaÅŸkanlığı’nda (KOM) da görev yapmış deneyimli polisler, aileleri evlerinde tek tek ziyaret ederek, bu konular hakkında bilgilendirdiÄŸi öÄŸrenildi.

BÄ°LGÄ°SAYARLARI YOK EDÄ°N

'Paralel yapı' mensuplarına öncelikli olarak örgütsel bilgi ve belgeleri içerebileceÄŸi veya hafızalarında iz bırakabileceÄŸi ihtimaline karşı kullanılan tüm akıllı cep telefonları ile tablet ve dizüstü bilgisayarları yok etme talimatı verdi. Örgütsel bir amaçla kullanılan tüm dijital materyallerin öncelikli yok edilmesi, paralel yapının ‘Hizmet içi’ eÄŸitiminin en öncelikli eÄŸitim konusu oldu.

KÄ°MSEYE TESLÄ°M ETMEYÄ°N

Örgütsel belge ve dökümanların kağıda aktarılmış olanlarının kesinlikle ev ve iÅŸyerleri ile araçlarında bulundurulmaması gerektiÄŸi de bir diÄŸer eÄŸitim konusu oldu. EÄŸitimlerde, yakın ve uzak akrabalar ile örgütten olmayan yakın arkadaÅŸ çevresine evrak teslimi yapılmaması gerektiÄŸi anlatıldı.

BÄ°Z YAPTIK SÄ°ZE YAPILMASIN!

Bir diÄŸer eÄŸitim konusu da bilgisayar, akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayarlar ile harici hard disk, flash bellek gibi dijital veri depolama aygıtlarının kesinlikle avukat kontrolünde teslim edilmesi ve teslim alınması baÅŸlığı oldu. Bu tür cihazlara veri yüklemenin kolaylığına dikkat çekilirken, bu cihazlar avukatlar nezaretinde açtırılmasını ve tek tek çok ciddi kontrol edilerek kaydedilmesine dikkat çekildi. Bu cihazlara veri yükleyerek delil üretmenin daha öncede yapıldığına dikkat çekilmesi akıllara Ergenekon davasında baÅŸta 51 Nolu DVD’yi getirdi.

Avukatlarınız gelmeden kapıyı açmayın

Operasyon esnasında nasıl hareket edileceÄŸi ve ilk ÅŸokun üzerle rinden atılmasının hayati öneme sahip olduÄŸu anlatılan ‘Hizmet içi’ eÄŸitimlerde, panik yapılmaması özellikle altı çizilen husus olarak lanse ediliyor. Herhangi bir operasyon durumunda avukatlara ivedilikle haber verilmesi gerektiÄŸi, avukatlar gelmeden polisin ev-iÅŸ yeri veya araç kapılarının açılmaması net olarak belirtiliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.