Sosyal Medya

Güncel

Gül kesin kararını verdi

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yakın çevresine, 7 Haziran’daki seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti. Gül, ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor



Hürriyet gazetesinden Taha Akyol'un haberine göre, 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül 2015 seçimlerinde milletvekilliÄŸi için aday olmuyor. Gül’ün geçen hafta CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın açıklamasıyla kamuoyu gündemine giren milletvekili adaylığı konusunda yakın çevresine kesin bir dille “aday olmayacağım” dediÄŸi öÄŸrenildi. Öncelikle, Gül’ün Çankaya’dan ayrıldıktan sonra milletvekili olmak gibi bir tasavvurunun olmadığı, adaylık tartışmalarının kendisinin dışında ortaya çıktığı biliniyor.

Farklı kulvar istiyor

Ayrıca Abdullah Gül’ün CumhurbaÅŸkanlığı döneminde “kapısı herkese açık, birleÅŸtirici” bir görev yaptıktan sonra bundan sonraki dönemde kendisine farklı bir kulvar çizmek istediÄŸi anlaşılıyor. 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, bu imajıyla ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiÄŸinde görüÅŸmeler yapan, görüÅŸ açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.

Huber'den taşınıyor

Çankaya KöÅŸkü’nden ayrıldıktan sonra CumhurbaÅŸkanlığı’na ait Ä°stanbul Tarabya’daki Huber KöÅŸkü’ne yerleÅŸen Gül’ün buradan kendi evine taşınmak üzere olduÄŸu öÄŸrenildi. Gül’ün yakın çevresi, “Taşınmanın belki bir kaç güne kadar tamamlanacağını” söyledi. Gül, taşınma iÅŸlemi tamamlandıktan sonra çalışmalarını yeni ofisinde sürdürecek.

Uluslararası davetler

Abdullah Gül’ün yeni dönemde özellikle dış politika, OrtadoÄŸu sorunları ve AB ile iliÅŸkiler konusunda aktif bir çizgi sürdürmesi bekleniyor. Gül, uluslararası toplantılara katılması için ÅŸimdiden davetler alıyor. 11. CumhurbaÅŸkanı Abdulah Gül, bunlardan uygun gördüklerine katılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.