Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani Peşmergeyi kutladı

IKBY Başkanı Barzani, Kerkük'ün güneyi ve batısında terör örgütü DAİŞ'e karşı ilerleme kaydeden Peşmerge güçlerini tebrik etti.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, Kerkük'ün güneyi ve batısında terör örgütü DAÄ°Åž'e karşı ilerleme kaydeden PeÅŸmerge güçlerini kutladı.

Barzani, yayımladığı mesajında, "PeÅŸmerge güçlerinin, Kerkük'ün güneyi ve batısında elde ettiÄŸi zaferler tüm Kürdistan halkını mutlu etmiÅŸtir. Teröristler, PeÅŸmerge karşısında tutunamamış ve bozguna uÄŸramıştır. Kahraman PeÅŸmergeleri ve komutanları bu büyük baÅŸarı nedeniyle tebrik ediyorum. Cesaret ve fedakarlığınıza teÅŸekkür ediyorum. Bu zafer Kürdistan halkına kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

PeÅŸmerge güçleri, dün sabah ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının hava saldırısı desteÄŸiyle Kerkük'ün güneyi ve batısındaki DAÄ°Åž mevzilerine geniÅŸ çaplı operasyonlar baÅŸlatmış, ağır silahların kullanıldığı ÅŸiddetli çatışmalar sonucu Molla Abdullah, Büyük Simaylava, Küçük Simaylava ve Sahre köyleri ile Haraberut Sıra DaÄŸları kurtarılmıştı. Saldırıda 150 DAÄ°Åž militanının öldürüldüÄŸü iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.