Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de Müslümanlar hükümete güvenmiyor

İngiltere'de Müslüman topluma yönelik uygulanan "Prevent" isimli hükümet stratejisine tepkiler artıyor. Uygulama, Müslümanların hükümete karşı güvensizliğini artırmış durumda



Ä°ngiltere'de "Terör ve aşırıcılıkla mücadele çalışmaları" kapsamında Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından yürütülen, "Prevent (Önleme)" isimli uygulama Müslümanların devlete olan güvenini daha da zedelemiÅŸ durumda.

Bireylerin "terör" baÄŸlantılı eylemlere katılımının engellenmesi iddiasıyla uygulamaya konulan "Prevent" programı mevcut halde, yerel yönetim, eÄŸitim, saÄŸlık, cezaevi ve dernekler gibi "radikalleÅŸme" riski altındaki kuruluÅŸ ve sektörlerde uygulanırken, program kapsamında aşırıcılığa yönelik eÄŸilim gösterenlerin tespiti ve aşırıcılığın önünün kesilmesi için 130 bin kiÅŸi eÄŸitilmiÅŸti.

Ä°ngiltere'de Müslüman emekli baÅŸkomiser Dal Babu, hükümetin bu stratejisini eleÅŸtirerek, "Ä°ngiliz polisi arasında çok az Müslüman memur var. Polis, ırk, Ä°slamiyet ya da cinsiyetle ilgili konuları tam anlamıyor" dedi. Babu, Ä°ngiltere'deki Müslüman toplumun, Ä°ngiliz hükümetinin ülkedeki terör mücadele ve aşırıcılığın engellenmesi çalışmaları kapsamında yürüttüÄŸü "Prevent" uygulamasına yönelik güveni olmadığını ve hükümet tarafından izlendiklerini düÅŸündüklerini söyledi.

Ä°ngiliz yayın kurumu BBC'de katıldığı bir programda kiÅŸilerin radikalleÅŸmesini önlemeyi amaçlayan hükümetin "Prevent" isimli stratejisine yönelik açıklamalarda bulunan Babu, ülkedeki birçok Müslümanın bu uygulamaya güvenmediÄŸini ve stratejiyi bir çeÅŸit casusluk olarak gördüklerini kaydetti. 

Londra Polis Servisi'nden 2013 yılında emekli olan Dal Babu, terörle mücadele biriminden çalışan polislerin çoÄŸunun beyaz olduÄŸunu, çok az Müslüman polis memuru bulunduÄŸunu belirterek, "Polis, ırk, Ä°slamiyet ya da cinsiyetle ilgili konuları tam anlamıyor. Ne yazık ki, hükümetin 'Prevent' programına birçok Müslüman ÅŸüpheyle bakıyor" dedi. 

"Prevent" programının uygulanmaya ilk baÅŸladığında toplumları bir araya getirmek için iyi bir fikir olduÄŸunu, ancak yıllar içerisinde uygulamaya güvenin azaldığını dile getiren Babu, "Birmingham'daki Müslümanların yaÅŸadığı bölgelerde, toplum daha gizli kameraların ne iÅŸe yaradığını anlamadan, kameralar yerleÅŸtirildi. Uygulamayla, aşırıcılığın kökenine inilmek istendi ancak, BirleÅŸik Krallık'taki Müslüman toplumların bütüyeç altına alınmasıyla, 'diÄŸer' Ä°ngilizler ve 'Müslüman' bizler arasındaki bölünme geniÅŸledi. Ä°nsanlar uygulamaya artık güvenmiyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.