Sosyal Medya

Güncel

Hüseyin Çapkın 17 Aralık gününü anlattı

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili değerlendirmesinde, "kandırıldığını, arkadan hançerlendiğini" söyledi



17-25 Aralık operasyonlarının gerçekleÅŸtiÄŸi dönem Ä°stanbul Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın, operasyon günü yaÅŸananları anlattı. Çapkın, yaÅŸananları anlattıktan sonra, "Åžimdi anlıyorum ki sırtımdan hançerlenmiÅŸim. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum" dedi.

Konuyla ilgili Star Gazetesi'ne konuÅŸan Hüseyin Çapkın, "17 Aralık - Sıfır Noktası'' adlı kitabın kendisiyle ilgili bölümünün tamamen hayal ürünü olduÄŸunu vurguladı. Çapkın ''Söz konusu kitapta bana ait olduÄŸu iddia edilen ifadeler yer alıyor. DiyaloÄŸun hepsi yalan. Kitap satmak için üfürüp üfürüp yazmışlar. Hukuki olarak hakkımı arayacağım'' diye konuÅŸtu.

Emniyetteki yapının, 17 Aralık dosyasını kendisinden ve o dönem BaÅŸsavcı olan Turan Çolakkadı’dan sakladığını anlatan Hüseyin Çapkın, ''Hükümeti hedef alan siyasi operasyon yapıldı. Sırtımdan hançerlendim'' ifadelerini kullandı.

"DIÅžARI EN UFAK BÄ°R BÄ°LGÄ° SIZDIRMAMIÅžLAR"

Çapkın, ÅŸunları söyledi: 'Operasyondan haberdar edilmedim. Sadece ben deÄŸil, baÅŸsavcı da bilgisi dışında olduÄŸunu açıkladı. Çok dar bir kadro, büyük bir gizlilik içinde bu iÅŸi yürütmüÅŸ. Sonradan bakınca, sırtımdan hançerlendiÄŸimi anlıyorum.

SoruÅŸturmayı yürüten polis ekibinin savcı emrinde olduÄŸunu aktaran Çapkın, ''Åžüpheli bir durum görmek, farkına varmak mümkün bile deÄŸildir. SoruÅŸturmayı yürüten ilgili birimler tamamen savcının emrinde. Talimatı veren savcı ve çok dar bir kadronun elinde ÅŸekillenmiÅŸ her ÅŸey. Dışarı en ufak bir bilgi sızdırmamışlar. Buna izin veren de adli kolluk yönetmeliÄŸiydi'' dedi.

Çapkın, 17 Aralık günü büyük bir ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadığını kaydetti. SoruÅŸturma için ''Hepsi asılsız'' diyen Çapkın, ÅŸöyle devam etti:

''16 Aralık gecesi, sürekli ikametgahım olan Beylerbeyi’ndeki lojmanıma gittim. Her zaman olduÄŸu gibi telefonum kapalı deÄŸildi. Saat 06.00 sıralarında valimiz Hüseyin Avni Mutlu aradı. O telefonla uyandım. Bir takım aramalar yapıldığın söyledi. ‘Haberim yok’ dedim. Önce Ä°stihbarat Åžubesi’ne sordum. Bilgileri yoktu. Organize Åžube kendilerinin operasyonu olduÄŸunu, ‘Bakan yakınlarıyla ilgili yolsuzluk soruÅŸturması’ olduÄŸunu söylediler. ‘Benim niye haberim yok’  diye bağırdım. ‘Mali ÅŸube müdürüyle arz edeceÄŸiz efendim’ cevabını aldım.”

Operasyon sabahı Beylerbeyi’ndeki polisevi lojmanlarındaki konutunda olduÄŸunu aktaran Çapkın, bilgi aldığı amire ''Åžu an neredesiniz'' diye sorduÄŸunu ve cevap olarak ''Polisevi’nin bahçesindeyiz'' dediklerini aktardı.

"GİZLENMESİ NORMAL DEĞİL"

Ortada normalin dışında bir durum olduÄŸunu farkeden Çapkın, ''Lojmanımın önüne de gelmiÅŸler o sırada. Belli ki önceden hazırlığını, planlamasını yapmışlar her ÅŸeyin. Yukarı çağırdım. Mali Åžube Müdürü Nazmi Ardıç ve Organize Åžube Müdürü Yakup Saygılı Polisevi’nin VIP salonuna geldiler. Ä°kisine de 'Niye haberimiz yok' diye çıkıştım. 'Savcının talimatı. Yasal durum da (Adli Kolluk YönetmeliÄŸi) bunu gerektiriyor. Size bilgi veremezdik' dediler. 'Åžimdiye kadar böyle miydi' dedim. Bu arada Ä°çiÅŸleri Bakanı Muammer Güler telefonla aradı. Henüz bilgim olmadığını ifade ettim. 'Ä°lgili ÅŸube müdürleri ÅŸu anda burada, görüÅŸüp arz edeceÄŸim' cevabını verdim'' dedi.

"HÄ°ÇBÄ°R YÖNETÄ°M ÇÄ°FT BAÅžLILIÄžI KABUL ETMEZ"

Çapkın, ÅŸunları kaydetti: Ä°ki ÅŸubenin müdürü ellerindeki 17 Aralık’la ilgili bir bilgi notunu verdi bana. 25 Aralık’a dair suçlamalardan hiç söz etmediler. Daha sonra sosyal medyada çıkan dinlemelerle ilgili de bir bilgi vermediler. Kendimi kandırılmış, sırtımdan hançerlenmiÅŸ gibi hissetim. Büyük fotoÄŸrafa bakınca görünen ÅŸudur: YoÄŸun bir dayanışma ve sırdaÅŸlık içinde hareket eden bir grubun varlığı anlaşılıyor. Hiç bir yönetim çift baÅŸlılığı kabul etmez

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.