Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çavuşoğlu, ''Schengen'' için tarih verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah 2,5 - 3 sene içinde Schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez, inÅŸallah 2,5 - 3 sene içinde Schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve vatandaÅŸlarımız Schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir ÅŸekilde seyahat edebilecekler" dedi.

Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda sivil toplum kuruluÅŸları ile turizm sektörü temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleÅŸtirilen istiÅŸare toplantısına katıldı.

ÇavuÅŸoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayarak, aile içi ÅŸiddete yönelik tedbirlerin alınması gerektiÄŸini ve bu konuda erkeklere önemli görevler düÅŸtüÄŸünü söyledi.

VÄ°ZESÄ°Z SEYAHAT Ä°MKANI

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Türk vatandaÅŸlarının da vizesiz seyahat etme imkanı için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Avrupa BirliÄŸi ülkeleri DışiÅŸleri Bakanları ile iki gündür vizesiz seyahat ile ilgili görüÅŸmeler yaptıklarını anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez, inÅŸallah 2,5 - 3 sene içinde Schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve vatandaÅŸlarımız Schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir ÅŸekilde seyahat edebilecekler" dedi.

''TURÄ°ZM DAHA Ä°YÄ° OLACAK''

Turizm sektörünün bu yıl ki endiÅŸelerine deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bu yıl tüm zorluklara raÄŸmen turizmde geçen yılı aramayacağımızı hatta daha da üstüne çıkacağımızı söyleyebilirim. Ocak ayında turist sayısı geçen yıla göre arttı, birçok ülkeden de ÅŸimdiden rezervasyonlarda çok ciddi bir artış var" diye konuÅŸtu.

Bunları teselli olarak söylemediÄŸini, gerçekçi bir yaklaşım sergilediÄŸini ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, her türlü olasılıklara karşı da tedbirli davranılması gerektiÄŸini bildirdi. Bu alanda karamsar bir tablo çizilmemesini isteyen Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, turizmin daha da iyi olacağını kaydetti.

"6,5 MÄ°LYON Ä°NSAN E-VÄ°ZE SÄ°STEMÄ°NDEN VÄ°ZE ALDI"


ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'ye gelecek yabancı turistlerin önlerindeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bu doÄŸrultuda e-vize sistemi uygulamasını baÅŸlattıklarını anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bugüne kadar 6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı. Havalimanlarındaki kuyrukları kaldırıyoruz. Ä°nsanlar, evinden, iÅŸ yerinden ya da kafelerden sisteme giriyor, 3 dakika içinde e-vizesini alıyor" diye konuÅŸtu.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Rusya'dan Türkiye'ye kimlikle gelinebilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını kaydetti.

ÇÄ°NLÄ° TURÄ°STTE ARTIÅž BEKLENTÄ°SÄ°

Dünyanın her yerine giden ve çok ciddi paralar harcayan Çinli turistleri de Türkiye'ye çekmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Çin vatandaÅŸlarına bir ÅŸart koymuÅŸtuk, e-vize alabilmesi için Schengen yada OECD ülkelerinden bir tanesinden vize alma ÅŸartı koymuÅŸtuk, ÅŸimdi bunu da kaldırdık ve bir patlama bekliyoruz. Kaldırdığımız günden bu yana vize alan Çinli sayısı da artmaya baÅŸladı. Bugün 150 milyondan fazla Çinli seyahat ediyor, bize gelen sadece 130 bin. Bizim en az 5 milyon Çinliyi de Japon'u da ülkemizde ağırlayabilmemiz lazım."

GAZÄ°PAÅžA HAVALÄ°MANI'NA 1 MÄ°LYON YOLCU BEKLENTÄ°SÄ°

ÇavuÅŸoÄŸlu, GazipaÅŸa Havalimanı'nın Alanya ilçesindeki turizm hareketliliÄŸinde etkin rol üstlendiÄŸini belirtti. Havalimanı'nın açılmadan önce imkansız bir proje olarak deÄŸerlendirildiÄŸini ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bu havalimanına bu yıl 1 milyon yolcu bekliyoruz. Ä°nandık ve baÅŸardık. Ä°nandığınız bir yolda geri adım atmayacaksınız, ilerliyorsanız, görüyorsanız mutlaka baÅŸaracaksınız. Benim hayat felsefem hep bu oldu. Hiçbir zaman pes etme" diye konuÅŸtu.

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.