Sosyal Medya

Dünya

'AB Ordusu'na destek büyüyor

Alman Savunma Bakanı Von der Leyen, AB Komisyon Başkanı Juncker'in AB Ordusu kurulması teklifini yerinde bulduğunu ve desteklediğini bildirdi.



AB Komisyon BaÅŸkanı Jean-Claude tarafından teklif edilen AB Ordusu'na Almanya'dan destek geldi. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, güçlü bir Avrupa Ordusuna sahip olmanın çok iyi olacağını ve bunun Avrupa'nın, dünyada insan haklarını ve barışı koruma konusunda ne kadar kararlı olduÄŸunu göstereceÄŸini söyledi.

Daha önce 1952 yılında Almanya, Ä°talya ve Benelüks devletleri Belçika, Lüksemburg ve Hollanda, birlikte bir ordu kurmak istemiÅŸlerdi. Ancak Fransa'nın kabul etmemesinden dolayı baÅŸarılamadı.

Alman Federal Parlamento DışiÅŸleri Komisyonu BaÅŸkanı Hristiyan demokrat politikacı Norbert Röttgen de Juncker'in teklifini destekleyerek, AB ülkelerinin toplam savunma masraflarının Rusya'nın masraflarından daha fazla olduÄŸunu, ancak ulusal küçük orduların teker teker yeterli güce sahip olamadıklarını belirtti.

AB Komisyon BaÅŸkanı Juncker de, Alman Savunma Bakanı Von der Leyen de, böyle güçlü bir AB Ordusunun NATO'ya rekabet teÅŸkil etmeyeceÄŸini düÅŸünüyor. Von der Leyen, Avrupalıların NATO'da iyice kökleÅŸtiÄŸini, ancak ayrıca kendi katkılarını yerine getirebilmek için böyle bir ordunun kurulmasının yerinde olacağını kaydetti. Alman Bakan böyle güçlü bir ordunun NATO'daki pozisyonunu da iyi bilmesi gerektiÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.