Sosyal Medya

Güncel

'HDP'de Öcalan rahatsızlığı var' iddiası

The Economist dergisi, silahsızlanma çağrısının bazı HDP'liler tarafından 'Öcalan elimizi zayıflattı' yorumlarına neden olduğunu yazdı.



28 Åžubat'ta Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çaÄŸrısını deÄŸerlendiren The Economist dergisi, Öcalan'la devlet arasında yıllardır devam eden barış görüÅŸmelerinin sonunda meyve verme ihtimalinin olduÄŸunu söyledi.

Öcalan'ın "Barışa her zaman olduÄŸundan daha yakınız" ifadesini hatırlatan TheEconomist, yıllarca karla kaplı Kandil daÄŸlarını bombalayan Türklerin artık petrol arama gibi farklı bir operasyon düÅŸüncesinde olduÄŸunu yazdı.

BAZI HDP'LÄ°LERE GÖRE ÖCALAN ELLERÄ°NÄ° ZAYIFLATTI

Dergiye göre, Öcalan'ın silah bırakma çaÄŸrısının zamanlaması bazı HDP'li yetkilileri rahatsız etmiÅŸ durumda. Silah bırakma çaÄŸrısının ellerini zayıflattığından ÅŸikayet edenHDP'liler, Öcalan'ın, tartışmalı güvenlik paketinin rafa kaldırılması ÅŸartı ile silah bırakma çaÄŸrısı yapması gerektiÄŸini vurguladıklarını yazdı. TBMM'de bir kısmı kabul edilen güvenlik paketine baÅŸta HDP olmak üzere, muhalefet partileri karşı çıkıyor. TheEconomist'e göre, güvenlik paketi ile hükümet, Kürtlerin Meclis dışında kalması halinde muhtemel sokak gösterilerini bastırması için ellerini güçlendirdiÄŸini yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.