Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan'dan İslam ülkelerine birlik çağrısı

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin İslam ülkelerinin daha fazla işbirliği yapması gerektiğini ifade etti



Pakistan CumhurbaÅŸkanı Memnun Hüseyin, Ä°slam ülkelerini çok boyutlu güvenlik sorunlarını çözebilmek için birlik olmaya çağırdı.

Hüseyin, Türkiye-Asya Stratejik AraÅŸtırmalar Merkezi'nin yabancı paydaÅŸları ile baÅŸkent Ä°slamabad'da düzenlediÄŸi 6'ıncı Ä°slam Ülkeleri DüÅŸünce KuruluÅŸları Forumu''nda yaptığı konuÅŸmada Ä°slam ülkelerinin daha fazla iÅŸbirliÄŸi yapması gerektiÄŸini ifade etti. 

Ortaya konacak çabaların sadece ulusların kendi refahı, kendi geliÅŸmiÅŸliÄŸi için deÄŸil  'Ümmet' bilinci çerçevesi altında tüm Ä°slam dünyası adına yapılması gerektiÄŸine iÅŸaret eden Hüseyin, ancak bu anlayış ile Ä°slam dünyasına huzur gelebileceÄŸini belirtti. 

Müslüman halklar arasında yaÅŸanan mezhepçilik ve  terörizm gibi konuların islami anlayış ile kesinlikle baÄŸdaÅŸmadığını vurgulayan Hüseyin, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bugün Ä°slam dünyası aşırıcılık, mezhepçilik, siber terör gibi tehlikeler ile karşı karşıyadır. Bu sorunlar sadece yaÅŸandığı bölgeleri deÄŸil tüm Ä°slam dünyasını etkileme kapasitesine sahiptir. Nefret ve ÅŸiddet yöntemlerinin Ä°slami düÅŸünceyi kirletmesine izin vermemeliyiz.  Buradan tüm Ä°slam ülkelerine seslenmek isterim ki içimizdeki çok yönlü güvenlik sorunlarını ancak birlik olarak çözebiliriz. Müslüman coÄŸrafyasındaki kaynakları daha verimli ve adaletli kullanmak için de aramızdaki diyaloÄŸu arttırmalıyız. Her birimizin jeopolitik önemi, her birimizin kaynakları ve geliÅŸmiÅŸliÄŸi hepimiz için olmalıdır.  Pakistan olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin,Filistin'in, Bosna-Hersek'in egemenlik ve toprak bütünlüÄŸünün korunmasına olan desteÄŸimizi sürdüreceÄŸiz."

CumhurbaÅŸkanı Memnun Hüseyin'in konuÅŸmasının ardından Ä°slam Dünyası 'Ä°stanbul Ödülleri' töreni yapıldı. TASAM tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen törende Ä°stanbul 'Strateji' Ödülü GeliÅŸen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü'ne, Ä°stanbul 'Kamu Diplomasisi' ödülü ise TRT'ye verildi. Strateji ödülü D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi’ye, kamu diplomasisi ödülü ise TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'ya takdim edildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.