Sosyal Medya

Güncel

Yeni türbenin inşaatı ilerliyor

Türkiye’ye getirilen Süleyman Şah Türbesi emanetlerinin yerleştirileceği Suriye Eşme’sindeki türbe inşaatı hızla ilerliyor.



Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük, önce envanterin muhafaza edildiÄŸi 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı'nda oluÅŸturulan geçici türbeyi ziyaret etti.

Küçük, daha sonra Suriye EÅŸmesi'nde yapımı süren türbenin bulunduÄŸu alanda incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Ziyarete iliÅŸkin açıklama yapan Küçük, ÅŸunları kaydetti:

"Suriye EÅŸmesi'nde hummalı bir çalışma var. Ä°nÅŸallah birkaç gün içinde inÅŸaat çalışmaları bitecek ve ziyaretçilere açılacak. Köyümüzü de ziyaret ettik. Köyde büyük bir memnuniyet var. Büyük bir zatın bu topraklara gelmesi gurur verici. Sevinç içindeler, Süleyman Åžah'ı kendi ataları olarak görüyorlar. Devletimiz de bu bölgede hummalı bir çalışma içinde. Köyün ve çevresinin bütün ihtiyaçları kurumlarımız tarafından gideriliyor. Köyümüze, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Ä°nÅŸallah birkaç gün içinde türbe ziyarete açılmış olacak."

Ziyaret sırasında Vali Küçük'e 20. Zırhlı Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Ä°hsan BaÅŸbozkurt, Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek eÅŸlik etti.

Emanetler operasyonla Türkiye'ye getirildi

Suriye'nin Halep ÅŸehrindeki Karakozak köyü sınırları içerisinde bulunan Türk toprağı Süleyman Åžah Türbesi'ndeki Saygı Karakolu'nda görevli 40 askeri personel ve buradaki tarihi emanetler 21 Åžubat'ta askeri operasyonla Türkiye'ye getirildi.

Süleyman Åžah Saygı Karakolu için eÅŸ zamanlı iki operasyon yapıldı. Önce Åžanlıurfa MürÅŸitpınar'dan Türk birlikleri Suriye'ye girdi ve Karakozak köyüne doÄŸru hareket etti. Bir baÅŸka tank birliÄŸi de EÅŸme civarından yine Suriye topraklarına girerek, Suriye topraklarının 200 metre kadar içinde Süleyman Åžah'ın yeni mekânını düzenlemek için bir toprak parçasını kontrol altına aldı.

'Åžah Fırat' ismi verilen bu  operasyona 39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel katıldı. Operasyon sırasında herhangi bir çatışma yaÅŸanmadı, BaÅŸçavuÅŸ Halit Avcı adlı asker operasyonun başında intikal sırasında kaza sonucu ÅŸehit oldu. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.