Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de bir IŞİD komutanı öldürüldü

Suriye rejiminin hava saldırısında bir IŞİD komutanı ve 26 IŞİD üyesi öldürüldü. Irak'ta ise IŞİD bir savaş uçağı ve bir helikopter düşürdü.



IŞİD'e yakın bir Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Dib Hudican Uteybi ismindeki IŞİD üyesi, Suriye rejiminin hava saldırısında öldü.

Uteybi aynı zamanda Ebi Ammar Cezravi takma adıyla biliniyordu. 

Ä°ngiltere merkez Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Hama'nın 50 kilometre güneybatısında bulunan Hamadi Ömer kentindeki hava saldırılarında ise 26 IŞİD üyesi öldü. 

Gözlemevi'nin baÅŸkanı Rami Abdulrahman hava saldırılarının cuma mı yoksa cumartesi mi yapıldığının belirlenemediÄŸini söyledi.

Suriye devlet televizyonuna göre rejimin saldırılarında IŞİD'e ait birçok askeri araç da yok edildi.

'Koalisyon ile rejim arasında işbirliği yok'

ABD liderliÄŸindeki koalisyon güçleri Eylül ayından bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuruyor. 

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki'ye, 11 Åžubat'ta Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed'in, Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸu BBC’ye verdiÄŸi röportajda, IŞİD’e yönelik uluslararası koalisyonun hava saldırılarında Irak ve baÅŸka ülkeler üzerinden bilgi aldıklarını söylediÄŸi hatırlatılmış, Psaki söz konusu açıklamayı reddetmiÅŸti.

Suriye’de rejimle herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadıklarını vurgulayan Psaki, “ABD uçaklarıyla angajmana girmemeleri noktasında Suriye’yi uyardık. Rejimin iznini istemedik. Eylemlerimizle ilgili Suriye hükümetiyle iÅŸbirliÄŸi yapmadık. Suriyelilere askeri seviyede ön bildirimde bulunmadık veya spesifik hedeflere yönelik zamanlamanın iÅŸaretini vermedik. IŞİD’in toprak kazanmasına ortamı yaratan Esed rejimi ile birlikte çalışamayız” demiÅŸti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby de bakanlıktaki basın toplantısında, Esed’in bilgi paylaşımına yönelik açıklamalarına iliÅŸkin, “Askeri operasyonlarımızla ilgili Esed rejimiyle iletiÅŸim halinde veya iÅŸbirliÄŸi içinde deÄŸiliz. Bunu doÄŸrudan veya dolaylı olarak yapmıyoruz” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Irak'taki IŞİD saldırıları

Irak'ta ise, IŞİD orduya ait bir savaÅŸ uçağı ve bir helikopter düÅŸürdü. Anadolu Ajansı'na konuÅŸan bir askeri kaynak, IŞİD militanlarının, dün akÅŸam saatlerinde Er-Raud bölgesinde 1 helikopteri roketle vurduÄŸunu belirterek, ateÅŸ alan helikopterin BaÄŸdat'ın batısındaki Han Dari bölgesinde düÅŸtüÄŸünü ifade etti.

Kaynak, IŞİD militanlarının bu sabah da Anbar'a baÄŸlı El-Kerme ilçesinde, bir savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü ve uçağın pilotunun öldüÄŸünü kaydetti. Anbar'a baÄŸlı El-Kerme ilçesinde terör örgütü IŞİD ile Irak ordusu arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanıyor.

 

Kaynak: Al Jazeera, Reuters ve Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.