Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan'dan Esed'i ziyaret eden siyasilere sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te halka hitap etti.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuÅŸtu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Yine gönüllerde taht kuruyorsunuz muhacirlere elinizi açarak ensar görevinizi yerine getiriyorsunuz.

Bazı siyasiler utanmadan, sıkılmadan 300 bin kiÅŸinin katili Esed'i ziyaret edebiliyorsa ülkemizde kimlerin olduÄŸunu bilmemiz lazım. Bizim ecdadımız tarih boyunca zalimin karşısında mazlumun yanında olmuÅŸtur.

Muhalefet partileri çıkmış diyor CumhurbaÅŸkanı'nın meydanlarda ne iÅŸi var. Bunlar alışmış Çankaya'da oturup imza atanlara alışmışlar. Sayın Gül'ü tenzih ederim. Biz ne dedik yan gelip yatan bir CumhurbaÅŸkanı olmayacağız dedik. Muhalefet konuÅŸmamızdan rahatsız oluyorsa doÄŸru yoldayız demektir.

CUMHURBAÅžKANLIÄžI KÜLLÄ°YESÄ° 24 SAAT HALKA AÇIK OLACAK

Davet edersin milletin evine gelmezler. Milletin evini de kaçak saray diye tanımlarlar. Ä°nÅŸallah bir iki sene sonra orası CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi olacak ve 24 saat halka açık olacak çünkü orası milletin sarayı.

Ne zaman önümüz kesilmek istense yanımızda siz vardınız. Bunca badire, bunca tezgaha raÄŸmen bu yolculuk devam etti. EÄŸer bugün burada dimdik ayaktaysak milletimizin sayesindedir.

Ne zaman önümüz kesilmek istense yanımızda siz vardınız. Bunca badire, bunca tezgaha raÄŸmen bu yolculuk devam etti. EÄŸer bugün burada dimdik ayaktaysak milletimizin sayesindedir.

Çevremiz ateÅŸ çemberine dönüÅŸmüÅŸ durumda. Suriye'de bir zalim tüm bu zalimliÄŸe raÄŸmen koltuÄŸunda oturuyor. Irak'ta DAÄ°Åž paniÄŸi, mezhepsel ayrımcılık. Ukrayna'da olanlar ortada.

KomÅŸularımız bu durumdayken lüks içinde yaÅŸayamayız. Biz bugüne kadar sınırımıza kim geldiyse geri çevirmedik. ,ülkemizi bu ateÅŸin içine çekmeye çalışanlara müsade etmeyeceÄŸiz.

Bundan sonra gelenlere de kapımızı açık tutcağız.

Çözüm sürecinde yeni aÅŸamaya geldik. Burada en büyük pay bütün provokasyona raÄŸmen saÄŸduyuyu elden bırakmayan milletimizdir. Artık annler aÄŸlamayacak gençlerimiz gönül rahatlığı ile geleceklerini planlayabilirlik. Gaziantep bir çözüm süreci ÅŸehridir.

Ä°htiyaçlarımıza uygun bir sitemi tartışmak lazım. Bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak sistem de BaÅŸkanlık sistemidir. BaÅŸkanlık sistemi demek yeni anayasa demektir. Bunun için 400 vekil çıkartmaya var mısınız? (Kalabalık halk: Evet diye cevap verdi.) TürkeÅŸ baÅŸkanlık sitemi diyordu ÅŸimdi onun izinden gittiÄŸini söyleyenler karşı çıkıyor. Özal'dan Demirel'e kadar bütün liderler BaÅŸkanlık sistemini savunmuÅŸlardır.

Bu sistem bize dar geliyor. Bu beden bu gömleÄŸe olmuyor artık. Åžu andaki anayasa yamalı bohça. 7 Haziran'da 400 vekiili verin bu sistemi deÄŸiÅŸtirelim. Hepimiz faniyiz. BaÅŸkanlık sistemini alıp mezara götürmeyeceÄŸiz. 

Yarın dünya kadınlar günü. Kadına ÅŸiddeti lanetliyorum.> 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.