Sosyal Medya

Güncel

Soma iddianamesi kabul edildi

Soma maden faciası ile ilgili hazırlanan iddianamenin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği bildirildi



Manisa Baro BaÅŸkan Vekili Serhan Çelik, açıklamasında, Akhisar Cumhuriyet BaÅŸsavcılığında görevli Mehmet Fatih KırbaÅŸ, Murat Saygı ve Sertaç Ekici tarafından eksiklikleri tamamlanıp yeniden hazırlanan iddianamenin, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesince 15 günlük yasal sürenin bitimine 2 gün kala kabul edildiÄŸini söyledi.

Çelik, "Dün gece itibarıyla mahkeme heyeti, UYAP sitesine 2015/81 esas dosya numarası ile davayı açtı. DuruÅŸma tarihinin, önümüzdeki hafta için açıklanacağı düÅŸüncesindeyim" dedi.

Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden hazırlanıp gönderilen iddianamede, tutuklu 8 ÅŸüphelinin, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaÅŸmış yaralama" suçundan öncekine göre bir artarak 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Tutuksuz 37 ÅŸüphelinin ise "taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümü ile birlikte birden fazla kiÅŸinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Bunlardan 25'inin cezalarının, "bilinçli taksir" olduÄŸu gerekçesiyle TCK'nın ilgili maddesi gereÄŸince üçte birden yarısına kadar artırılması talebinde bulunuluyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.