Sosyal Medya

Dünya

IŞİD vahşetini siyasi şov malzemesi yaptılar

IŞİD vahşeti artık düğünler ve sinemalarda eğlence, siyasi şovlara malzeme olarak kullanılmaya başlandı.



IŞİD'in Suriye ve Irak'ta rehin aldığı kiÅŸileri infaz ederken uyguladığı ÅŸiddet yöntemleri dünyayı sarsarken, bazıları bu görüntüleri siyasi propagandalarına alet edip eÄŸlencelerine 'tema' olarak kullanmaya baÅŸladı

TURUNCU TULUMLA SEÇIM PROPAGANDASI

Ä°srail'de 17 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde aşırı dinci Bayit Yehudi Partisi'nden aday olan kadın politikacı Anat Roth, kampanyasında IŞİD temasını kullandı. Roth, turuncu tulum giyip 'IŞİD infazcısı' kılığındaki bir kadının önünde diz çöktü. FotoÄŸrafı Facebook sayfasında paylaÅŸan Roth, altına, "Bayit Yehudi'ye destek artmazsa sonumuz bu olur" diye yazdı. Roth, tepkiler üzerine fotoÄŸrafı Facebook'tan kaldırdı. Ancak fotoÄŸrafın sosyal medyada binlerce kez paylaşılmasına engel olamadı.

IŞİD Ä°NFAZI TEMALI DÜÄžÜN

Mısır'da bir çift, düÄŸün töreni için 'IŞİD teması'nı seçti. Ahmed Åžehata adındaki damat ve arkadaÅŸları kar maskesi taktı, Gelin ve damat IŞİD'in rehinelerini koyduÄŸu gibi bir kafese girdi ve ellerindeki bıçakları çarpıştırıp dans etti. Damat, "Bu fikir 2 hafta önce aklıma geldi. IŞİD'in eylemlerinin düÄŸünü farklı kılacağını düÅŸündüm" dedi. Gelin ise bu planların kendisine sürpriz olduÄŸunu ve biraz korktuÄŸunu söyledi. Video, Mısır'da en çok paylaşılan videolar arasına girdi.

SiNEMADA VAHÅžET

Suriye'deki iç savaşın enkaza çevirdiÄŸi Halep'te derme çatma bir sinemada IŞİD'in en kanlı infaz görüntüleri perdeye yansıyor. Yere oturan seyirciler, küçük bir projektör cihazının yansıttığı IŞİD propaganda filmlerini izliyor. Görüntülerin büyük bölümü örgüt militanlarının Batılı rehineleri infaz etmesine iliÅŸkin. Kafa kesme görüntüleri, aralarında 8-9 yaÅŸlarındaki çocukların da bulunduÄŸu seyircilere sansürsüz olarak izlettiriliyor. Özellikle Ürdünlü pilot Muath el Kaseasbeh'in bir kafes içine konulup yakılması sahneleri büyük ilgi görüyor. Basit kurguyla bir araya getirilen görüntüler sona erdiÄŸinde baÅŸa sarılıyor ve bir daha gösteriliyor. (Habertürk) 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.