Sosyal Medya

YaÅŸam

Havada kar kokusu var

Türkiye Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Yarın Trakya ve Bursa’da görülecek kar yağışı, çarşamba günü tüm yurdu etkisi altına alacak.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü, yurdun Balkanlar üzerinden gelen soÄŸuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiÄŸini duyurdu. Balkanlardan gelecek olan soÄŸuk hava nedeniyle yarın Trakya’da kar ve karla karışık yaÄŸmur görülecek. Sıcaklıkların düÅŸmesi ile birlikte yarın özellikle Trakya’da Kırklareli çevresinde ve Bursa’nın yüksek yerlerinde karla karışık yaÄŸmurun görülmesi bekleniyor.

ÇARÅžAMBA HER YER SOÄžUK

ÇarÅŸamba gününden itibaren ise soÄŸuk ve karlı hava dalgası yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak. Ä°ç Anadolu, Orta Karadeniz, DoÄŸu Anadolu bölgelerinde karla karışık yaÄŸmur görülecek, sıcaklık deÄŸerleri ise hissedilir derecede düÅŸecek.

MARMARA’DA GÜÇLÜ FIRTINA

Batı Karadeniz’de rüzgarın bugün günü öÄŸle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Pazartesi günü ilk saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor. Marmara’da rüzgarın bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.

BALKANLAR RESMEN DONDU

Bosna Hersek'te iki gün önce baÅŸlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı baÅŸkent Saraybosna'da 39, Srebrenitsa'da ise 37 santimetre. Kar yağışı, diÄŸer Balkan ülkeleri Hırvatistan, KaradaÄŸ, Makedonya ve Kosova'da da hayatı olumsuz etkiledi. Hırvatistan'da yağışa eÅŸlik eden fırtına sebebiyle 10 kiÅŸi yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.