Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu kadına şiddete karşı dünyaya seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'de (BM) 'Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi' temalı etkinlikte, BM'ye hitap etti.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'de (BM) 'Cinsiyet EÅŸitliÄŸi ve Kadının Güçlendirilmesi' temalı etkinlikte, BM'ye hitap etti. Kadına yönelik ÅŸiddete karşı konuÅŸan DavutoÄŸlu Türkiye'nin Kadına karşı ÅŸiddetin engellenmesi ve kadına yönelik destek projelerine iliÅŸkin önemli yol kaydettiÄŸini vurguladı. 

Türkiye, kadınların korunması ve kadın haklarının çatışma alanında ve afetten etkilenen yerlerinde haklarını korumaktadır. Kadına karşı ÅŸiddet hiçbir sebeble meÅŸrulaÅŸtırılamaz. Biz çabamıza ve mücadelemize devam edeceÄŸiz. Ancak kadına karşı ÅŸiddete karşı bir çok sorunla karşılaşıyoruz. 

"DESTEKLERÄ°MÄ°Z DEVAM EDÄ°YOR"

Türkiye kadına ÅŸiddet konusunda kadının güçlendirmesine yönelik desteklerini projelerine yansıtmaktadır. Biz G-20 baÅŸkanı olarak kadına ÅŸiddet hususunda elimizden geleni yapacağız. Medya ve özel sektör karar alma ve uygulama sürecine dahil edilmelidir. Bu onların getireceÄŸi kaynaklar açısından önemlidir. Bu nedenle de Türkiye bu hedefleri yerine getirmektedir. Kadınlara karşı ÅŸiddetin ortadan kaldırılması ve kadınların iÅŸ hayatında aktıif bir rol alması için elimizden geleni yapıyoruz. 2010'da yaptığımız anayasa da bir deÄŸiÅŸiklik var kadını ayrımcılığa uÄŸratan kanun cinsiyet bakış açısından tekrar gözden geçirildi. 

Kadına karşı ÅŸiddet hiçbir konjektürel yapıya sığdırılamaz. Hiçbir dini yapının altında meÅŸru kılınamaz. Türkiye'de kadınların iÅŸ gücüne katılımları büyük bir oranda arttı. Projelerimiz hızla devam etmektedir. Önümüzdeki seçimlerde kadın temsiliyetinin artmasını bekliyoruz. 2014'teki seçimde birçok kadın belediye baÅŸkanı olarak seçildi. 2008'lerdeki Türkiye'de baÅŸlayan kadınların seçim ve iÅŸ alanındaki büyük artış istikrarlı bir ÅŸekilede devam ediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.