Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Halep düşene kadar operasyonlar devam edecek'

Halep'te rejime bağlı askeri bir binanın havaya uçurulmasında aktif rol oynayan Şam Cephesi birlik komutanlarından Ebu Leys, "Halep düşene kadar operasyonlar devam edecek" dedi



Önceki gün Halep'teki Hava Ä°stihbarat Åžubesi kompleksinde yer alan bir binanın havaya uçurulması ve 2 binanın da ele geçirilmesinde aktif rol oynayan Åžam Cephesi birlik komutanlarından Ebu Leys, rejimin "iÅŸkence merkezi" olarak kullandığı binaya daha önce birçok kez saldırdıklarını fakat baÅŸarılı olamadıklarını söyledi.

Ebu Leys, saldırının detaylarını ÅŸöyle anlattı: "Bina çevresinde birkaç günden bu yana çatışmalar yoÄŸunlaÅŸtı. Ä°stihbarat binasının denetiminin ele geçirilmesi için Nusra Cephesi, Åžam Cephesi, Birinci Alay ve diÄŸer muhalif gruplar operasyona katıldı. Muhalifler, Åžam yönetimince iÅŸkence merkezi olarak kullanılan Hava Ä°stihbarat Åžubesi'ne ait binanın altına tünel kazdı. Kazılan tünellere patlayıcı yerleÅŸtirilerek bina havaya uçuruldu."

"Bölgede kazılan tünel ve hendeklerle binanın altına kadar ulaÅŸtıklarını" belirten Ebu Leys, "Halep'teki rejimin can damarlarından biri kesildi, Halep'in tamamen elimize geçmesi için bir iki damar kaldı, bunlar da yakında kesilecek" dedi.

Ä°ÅžKENCE MERKEZÄ°

Ä°stihbarat binası öteden beri iÅŸkence yuvası olarak biliniyordu. Yerel aktivistlerden Ebu BiÅŸr, "siyasi muhaliflerin korkulu rüyası olan iÅŸkence merkezine, baÅŸka kentlerden de siyasi tutukluların getirildiÄŸini ve burada iÅŸkence edildiÄŸini" belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Rejim hava istihbarat ÅŸubesini bilgi toplama merkezi olarak kullanmıyordu. Devrimden önce de iÅŸkence merkezi olarak biliniyordu. Devrimin baÅŸlamasıyla beraber binlerce siyasi tutuklu Hava Ä°stihbarat Åžubesi'nin altındaki hücrelerde iÅŸkence gördü, bazı siyasiler iÅŸkenceden öldü bazısı da ağır hastalıklara yakalandı."

Åžam yönetiminin kuzeydeki kentlerin yanı sıra Lazkiye ve Åžam'dan da siyasi tutukluları Halep'teki iÅŸkence merkezine getirdiÄŸini dile getiren Ebu BiÅŸr, "Halep'teki hava istihbarat binası ülkedeki en büyük iÅŸkence merkezlerinden birisiydi" iddiasında bulundu.

REJÄ°ME DERS VERMEK Ä°STEDÄ°K

Åžam Cephesi'nin saha komutanlarından Ömer Ebu Zeyd, "patlama sonucunda rejim güçlerinin moralinin düÅŸtüÄŸünü ve kalplerini büyük bir korkunun sardığını ve her gün yeni yerler alarak ilerlemeye devam ettiklerini" öne sürdü.

Esad güçlerinin infilak ettirilen bina çevresinde birçok ölüsünün olduÄŸunu söyleyen Zeyd, ÅŸöyle devam etti: "Halep düÅŸene kadar operasyonlar devam edecek. Biz bina ve bölgeyi tamamıyla ele geçirene kadar rejimle çatışacağız. Operasyonlarımız Halep'in tamamı ele geçirilinceye kadar devam edecek. Esad güçleri, Hava Ä°stihbarat Åžubesi'nde yüzlerce siyasi tutukluya iÅŸkence etti. Çok sayıda tutuklu iÅŸkence sonucunda havaya uçurulan binada hayatını kaybetti. Muhalifler 3 ay boyunca iÅŸkence merkezi olarak kullanılan ÅŸube binasının altına tünel kazdı. Kazılan tünele patlayıcılar yerleÅŸtirerek binayı havaya uçurdu. Åžam yönetimi hava istihbarat binasını ülkede devrim baÅŸlamadan önce de tutuklu iÅŸkence merkezi olarak kullanılıyordu. Herkes bu ÅŸubede çalışanlardan korkuyordu."

Devrimin baÅŸlamasıyla rejimin Hava Ä°stihbarat Åžubesini aleni olarak iÅŸkence merkezine dönüÅŸtürdüÄŸünü vurgulayan Zeyd, "Biz de bu iÅŸkence merkezini havaya uçurarak rejime ders vermek istedik, muhaliflerin ne kadar güçlü olduÄŸunu kendisine göstermiÅŸ olduk" ifadelerini kullandı.

Altı bloktan oluÅŸan Hava Ä°stihbarat Åžubesi kompleksindeki binalardan biri, 3 ayda kazılan tünel yoluyla önceki gün havaya uçurulmuÅŸ, ikisi de muhalifler tarafından ele geçirilmiÅŸti. Binalardan üçü halen rejimin kontrolünde bulunuyor. Halep'in Cemiyetu'z-Zehra bölgesinde yer alan binaya yapılan saldırıda 50 rejim askeri ölmüÅŸ, çok sayıda asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.