Sosyal Medya

Dünya

Putin maaşını yüzde 10 düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Putin, kendisinin ve diğer bazı devlet yöneticilerinin maaşında yüzde 10 kesinti yaptı



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, kendisi ile ülkenin üst düzey yönetiminde yer alan baÅŸbakan, baÅŸsavcı ve Devlet SoruÅŸturma Komitesi'nin baÅŸkanının aldığı maaÅŸ ve ikramiyeleri yüzde 10 düÅŸürdü.

Devlet BaÅŸkanlığı'nın internet sitesinde verilen bilgiye göre, Putin ve diÄŸer yöneticilerin aylık maaşı, aylık ve üç aylık ikramiyeleri geriye dönük olarak 1 Mart 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 azaltıldı.

Vladimir Putin, 27 Åžubat'ta bütçe harcamalarındaki kesinti nedeniyle Devlet BaÅŸkanlığı personelinin ücretlerini de yüzde 10 düÅŸürdüÄŸünü açıklamıştı.

Rusya'da milletvekili maaÅŸlarının da azaltılması daha önce gündeme gelmiÅŸti. Rusya Meclisi'nin alt kanadı Duma BaÅŸkanı Sergey Narışkin, Duma'daki milletvekili ücretlerinin azaltılmasını istemiÅŸ, meclisin üst kanadı Federasyon Konseyi BaÅŸkanı Valentina Matviyenko da ücretlerin yüzde 10 kesilmesini teklif etmiÅŸti.

Rusya ekonomisi, düÅŸen petrol fiyatları ve Ukrayna krizi nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların ardından yara almıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.