Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Gül'ün adaylığına sıcak bakıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, selefi Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı için, "İsabetli olur, hayırlı olur" yorumunu yaptı.



Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adayı olup olmayacağını da deÄŸerlendirdi.

ErdoÄŸan, "Adaylık konusu Abdullah Bey'in takdiridir. Politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir ÅŸey için vereceÄŸi karar güzel de olur, hayırlı da olur. Ä°sabetli olur" dedi.

Abdullah Gül konuyla ilgili, "CumhurbaÅŸkanlığı döneminde partiler üstü bir görev yaptım. Mesafeli durmaya gayret ettim. Ancak partime döneceÄŸimi söylemiÅŸtim. Ben bu partinin kurucusuyum hatta ondan öte bu hareketi baÅŸlatanlardanım. Sonra da partinin reformcu çalışmalarına liderlik ettim. Bu ne demek, artık arkadaÅŸlarımın yapacakları çalışmaları desteklerim" açıklamasını yapmıştı.

AK Parti Sözcüsü BeÅŸir Atalay, Abdullah Gül’ün AK Parti’den adaylığının söz konusu olup olmadığı sorularını yanıtlarken, “Sayın eski cumhurbaÅŸkanımızın kendisine soruldu, böyle bir niyeti olmadığını söyledi. Benim de bildiÄŸim odur. Adaylığı falan söz konusu deÄŸildir diye düÅŸünüyorum, kendi ifadesinden çıkarak” demiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.