Sosyal Medya

Güncel

ABD'de bir Iraklı fotoğraf çekerken öldürüldü

Texas'ta kar fotoğrafı çekerken silahlı saldırıya uğrayan Iraklı bir kişi öldürüldü



ABD'nin Texas eyaletinde bir Iraklı, yaÄŸan karın fotoÄŸrafını çekerken uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

The Dallas Morning gazetesinin haberine göre, 36 yaşındaki Ahmed El Cumayli, Dallas kentinde  ailesiyle fotoÄŸraf çekerken açılan ateÅŸ nedeniyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan El Cumayli, tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı. Cumayli'nin 20 gün kadar önce Irak'tan ABD'ye geldiÄŸi belirtildi. 

Cumayli'nin Teksas'ta yaÅŸayan kayınpederi Muhammed Altae, damadının yeni bir hayata baÅŸlamak için iÅŸ aradığını söyledi. Altae, tek amaçlarının iyi bir çevrede, güvenli bir yerde yaÅŸamak olduÄŸunu belirterek, "Ama onun bulduÄŸu tek ÅŸey kalbine giren kurÅŸun" diyerek tepkisini dile getirdi.

"DÄ°NÄ° ÖNYARGILAR ARAÅžTIRILSIN"

Dallas polisi, Cumayli'nin öldürülmesiyle baÄŸlantısı olduÄŸu düÅŸünülen iki ÅŸüpheliyi bulmak üzere çalışma baÅŸlattı. Dallas Polis TeÅŸkilatı'ndan Jeff Cotner, yetkililerin bu olayda ''önyargı'' unsurunu göz ardı etmediÄŸini belirtti. 

Amerika Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi, Cumayli'nin ölümünün arkasında dini önyargıların olup olmadığının araÅŸtırılması için çaÄŸrı yaptı.

Konseyin Kuzey Texas Åžubesi Yöneticisi Alia Salem, son olarak Kuzey Carolina'da üç Müslüman gencin öldürülmesinin ardından bir Iraklının da hayatın kaybetmesinin Müslüman toplumunda kaygılara neden olduÄŸunu belirtti. Salem, bu kaygıların giderilmesi için olaydaki tüm detayların aydınlatılması ve kanunların sonuna kadar uygulanması gerektiÄŸini söyledi.

ABD'nin Kuzey Carolina Chapel Hill kasabasında 10 Åžubat'ta 23 yaşındaki diÅŸ hekimliÄŸi öÄŸrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eÅŸi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, komÅŸuları Craig Hicks tarafından baÅŸlarından vurularak katledilmiÅŸ, olay ülke ve dünya genelinde büyük tepki çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.