Sosyal Medya

Ekonomi

'Kur hareketi spekülatif'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’deki kur artışının spekülatif amaçlı olduğunu savundu. MB ve Cumhurbaşkanı arasındaki faiz tartışmasının, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını gösterdiğini söyledi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  Deutsche Bank tarafından Almanya’nın Frankfurt kentindeki merkez binasında düzenlenen "Alman-Türk Ekonomi Platformu" sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz indirimini deÄŸerlendiren Zeybekci, bunu teknik anlamda çok olumlu bir adım olarak gördüklerini söyledi. Bakan, "Türkiye'de kurla ilgili hareketliliÄŸi tam anlamıyla spekülatif amaçlı bir hareket olarak görüyorum" dedi ve dalgalanmanın geçici olduÄŸunu söyledi.

‘Tartışma bağımsızlığın göstergesi’

Türkiye'de Merkez Bankası ile hükümet arasında farklı görüÅŸler olabileceÄŸine dikkati çeken Bakan Zeybekci, ÅŸunu söyledi:

"Bunlar dile getirilebilir ve bu hiçbir zaman da Merkez Bankası’nın bağımsızlığının üzerine söylenen sözler deÄŸildir. CumhurbaÅŸkanımız doÄŸruları söylüyor, ben de CumhurbaÅŸkanımızın bu düÅŸüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Hükümet olarak en son BaÅŸbakanımız da 'Bu faiz indirimi daha fazla olmalı ve bekliyoruz’ dedi. Merkez Bankası’nın profesyonelleri de 'Biz bu görüÅŸlere katılmıyoruz. Faiz indirimiyle ilgili aynı görüÅŸte deÄŸiliz’ diye görüÅŸ beyan etti. Bu Merkez Bankası’nın bağımsızlığının en büyük göstergesidir. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını bundan daha güçlü gösteren bir ÅŸey olabilir mi?"

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.